Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy munkába kezdenek Kisvárdán

| 2022. 01. 26. | 13:57:00
A Szent László utcában többek között tanösvény és dísztó is kialakításra kerül.
Nagy munkába kezdenek Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárdán, a Szent László utcán, legalábbis a Mártírok útja–Kölcsey utca közötti szakaszán először is helyreállítják a régi kockakő burkolatot. A munkálatokat a hajdúböszörményi székhelyű Octopus-M Generál Építőipari Kft. fogja elvégezni nettó 63,9 millió forintból.

Az utca két oldalán pedig az említett cég révén nettó 111,2 millió forintból kerül kialakításra egy városi tanösvény. Ez, a város történelmi múltjának bemutatásával és legendáinak felelevenítésével innovatív módon teremti meg a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges környezetet. A városi tanösvény mindkét oldali járdaburkolat helyén, az útburkolattól elválasztva kerül kialakításra, a látogatók új, akadálymentes burkolaton közlekedve haladhatnak – számol be minderről a Közbeszerzési Értesítő január 26-án.

A jobb oldali tanösvény mentén kerülnek majd bemutatásra a város történelmi épületei, a bal oldalon ismerheti meg a közönség a történelmi személyeket, legendákat. A burkolatban 10 méterenként, fényképekkel gravírozott táblák kerülnek elhelyezésre, amelyeken megjelenik majd Kisvárda történelme, felhasználva különböző archív fényképeket a város múltjából, írásos tájékoztatással bemutatva és érdekessé téve a gyermekek számára is. A történelmi tanösvény részét képező parkban a zöldterület komplex felújítása valósul meg füvesítéssel, növények, fák, cserjék telepítésével, utcabútorok, interaktív fa játékelemek elhelyezésével. 

A tervezett páratlan oldali tanösvényben az út mellett rollerpálya, és egy dísztó is helyet kap majd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés