Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagydobosi futsalos életét mentette meg a kisvárdai edző

| 2022. 03. 11. | 13:59:00
Mindketten megszólaltak a történtek után.
Nagydobosi futsalos életét mentette meg a kisvárdai edző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nagydobosi LSE ellen játszott bajnokit a Várda SE U17-es futsalcsapata március 10-én este Leveleken. A meccs érdekessége, hogy a 9. percben rosszul lett a hazaiak játékosa, Gál Réka, akinek az életét a kisvárdai stáb hathatós segítségével mentették meg.

– Annyit érzékeltünk, hogy a kislány elterült a talajon, először azt hittük, játék közben elcsúszott – mondta el a történteket Zsell Csaba, a csapat vezetője a klub hivatalos honlapján.

Aztán érzékeltük, hogy nagyobb a baj, mert már rángatózott a kislány teste. Mást nem tudtunk tenni, a pályára szaladtunk, stabil oldalfekvésbe helyeztem, elkaptam a nyelve hegyét, hogy az ne csússzon hátra. Vizesruhával törölgettük, szerencsére öt-hat perc elteltével már tudott kommunikálni. Míg a baktalórántházi mentőállomásról meg nem érkezett az általunk kihívott segítség, addig folyamatosan beszéltettük Rékát, nehogy visszaessen az alvó állapotába. A mentők kiérkezése után már a csapatunkkal foglalkoztam, hiszen ők sem láttak még ilyet, nagyon megijedtek, meg kellett őket is nyugtatni. A meccs folytatása szóba sem jöhetett, meglátjuk, hogyan döntenek a pontok sorsáról az illetékesek

– foglalta össze a történteket velősen Zsell Csaba.

Egy biztos, az éppen a meccs napján a 48. születésnapját ünneplő Zsell Csaba nem ilyen ajándékot remélt.
– Úgy fogom fel, ez volt az ajándék Istentől a születésnapomra, hogy visszaadtam egy életet – így Zsell Csaba. – Hogy honnan volt lélekjelenlétem a segítségnyújtáshoz ebben a kritikus helyzetben? Masszőri végzettségemből adódóan is tudtam, mit kell tenni ebben a szituációban, ezért is mertem hozzákezdeni – mondta.

Megszólalt az eset után a futsalos is.

Szeretném megköszönni a kisvárdai stábnak, Zsell Csabának külön is, amit értem tett. Szerencsére már jól vagyok, a kórházból még aznap este kiengedtek. Imádom a futballt, a történtek után is szeretnék tovább játszani, nem félek semmitől

– mondta bizakodóan a kisvárdai honlapon Gál Réka.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés