Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták az ismerősüket megverő nyírbátori férfiakat

| 2022. 06. 01. | 13:49:00
Életveszélyes sérüléseket okoztak.
Letartóztatták az ismerősüket megverő nyírbátori férfiakat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 31-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban június 30-ig elrendelte V.A. és Sz.M.B. gyanúsítottak letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak – másik két társukkal – május 28-án az esti órákban Nyírbátorban egy előzetes szóváltást követően bántalmazták ismerősüket, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett – olvasható a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakaszban van. A gyanúsítottakat a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel, a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén a bizonyítási eljárást megnehezítenék, a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák.

Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A gyanúsítottak további társainak felderítése és kihallgatása a nyomozás további feladata lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés