Hirdetés

Letartóztatták az ismerősüket megverő nyírbátori férfiakat

szabolcsihir.hu

2022.06.01. 11:49

Letartóztatták az ismerősüket megverő nyírbátori férfiakat
Illusztráció (Fotó: pikist.com)

Életveszélyes sérüléseket okoztak.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 31-én életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban június 30-ig elrendelte V.A. és Sz.M.B. gyanúsítottak letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak – másik két társukkal – május 28-án az esti órákban Nyírbátorban egy előzetes szóváltást követően bántalmazták ismerősüket, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett – olvasható a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

Az ügyben a nyomozás kezdeti szakaszban van. A gyanúsítottakat a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja. A bűncselekmény tárgyi súlyára tekintettel, a bíróság álláspontja szerint fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén a bizonyítási eljárást megnehezítenék, a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák.

Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A gyanúsítottak további társainak felderítése és kihallgatása a nyomozás további feladata lesz.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de az elsőrendű V.A. gyanúsított, valamint másodrendű Sz.M.B. gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.
NyírbátorÉletveszélyt okozó testi sértés verés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés