Hirdetés

Apa és fia ittasan támadt szabolcsi ismerősükre

szabolcsihir.hu

2022.11.16. 14:19

Apa és fia ittasan támadt szabolcsi ismerősükre
A kép illusztráció. (Fotó: freepik.com)

Az előkészítő ülésen nem tettek vallomást.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék november 16-án tartott előkészítő ülést az életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt id. M.B. és ifj. M.B. vádlottakkal szemben indult büntetőeljárásban. A vádirat szerint a vádlottak 2021. május 15-én az esti órákban ittas állapotban támadó szándékkal megjelentek ismerősük Szabolcs megyei ingatlanánál. Id. M.B. elsőrendű vádlottnál egy 1 méter hosszú csákánynyél, míg ifj. M.B. másodrendű vádlottnál egy fakaró volt.

A vádlottak bementek az ingatlan udvarára, ahol id. M.B. vádlott az ott tartózkodó sértettet a csákánnyal fejen ütötte, aki attól a földre esett. Ezután a vádlottak az ott tartózkodó másik sértettre is rátámadtak.

Miközben id. M.B. elsőrendű vádlott a földön dulakodott a sértettel, ifj. M.B. másodrendű vádlott a karóval a hátát ütötte. A verekedést látva a házból egy férfi a sértettek segítségére sietett, azonban a vádlottak őt is megtámadták. A verekedés során id. M.B. egy téglát dobott az udvaron tartózkodók felé, amely egy asszony arcát találta el. A sértettek közül három férfi 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülést szenvedett, míg az asszony arcát ért sérülés életveszélyes állapotot okozott – olvasható a törvényszék közleményében.

Az előkészítő ülésen a vádlottak nem ismerték be bűnösségüket és nem mondtak le tárgyaláshoz való jogukról sem, részletes vallomást sem tettek. A bíróság 2023. február 1-jén és február 8-án tart tárgyalást az ügyben, ahol a vádlottak, sértettek és tanúk kihallgatása várható. 
Nyíregyházi TörvényszékÉletveszélyt okozó testi sértés

Hirdetés

Hirdetés