Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ukrán határon akarta lefejelni a pénzügyőrt

| 2022. 12. 09. | 14:25:00
Letartóztatták a szabolcsi férfit.
Az ukrán határon akarta lefejelni a pénzügyőrt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki az ukrán határon akarta lefejelni a pénzügyőrt. A megalapozott gyanú szerint a szabolcsi férfi július 29-én személygépkocsijával kilépésre jelentkezett a lónyai közúti határátkelőhelyen és Ukrajnába akart menni. A vámellenőrzést végrehajtó őrmester a személygépkocsi csomagterének átvizsgálását követően a jármű motorháztetejének felnyitását is kérte a férfitól, aki azonban azt megtagadta, miközben azt a kijelentést tette az eljáró hivatalos személynek, hogy az: „üres, mint a feje!” – tudatta az ügyészség.

Ezt követően a férfi a pénzügyőr felé olyan fenyegetést fogalmazott meg, hogy eljárása miatt a családjának – akiknek a lakóhelyét ismeri – baja fog esni, majd fenyegetően az őrmester közvetlen közelébe lépett és – megközelítőleg 10 centiméterre a pénzügyőr arcától – fejelő mozdulatot tett, amelyet röviddel ezután megismételt.

Az agresszív fellépés miatt hátrálni kényszerülő hivatalos személyt a férfi követte, és továbbra is fejelő mozdulatokat tett irányába, végül további közeledését a pénzügyőr testi kényszerrel akadályozta meg. A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi előállítását, amelyet azonban nem lehetett végrehajtani, mivel a lakcímeként bejelentett ingatlanon nem volt lakóépület, így az ismeretlen helyen tartózkodó személy ellen elfogatóparancsot adtak ki. A kiadott elfogatóparancs december 8-án este eredményre vezetett, az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi pár nappal jelen cselekményt megelőzően költségvetési csalás bűntettének kísérletét is elkövette, amely miatt a bíróság egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés