Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új bölcsőde épül Tarpán 412 millió forintból

| 2022. 12. 12. | 14:14:00
A mostani, ideiglenes bölcsőde nem felel meg az előírásoknak.
Új bölcsőde épül Tarpán 412 millió forintból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többek között nyíregyházi, mátészalkai és nagyari cég is alulmaradt egy fővárosi vállalkozással szemben: a kiírt közbeszerzési eljárás során ugyanis budapesti cég tette a legkedvezőbb ajánlatot az új tarpai bölcsőde megépítésére.

A beruházás keretében egy 7830 négyzetméteres telken lévő, 477 négyzetméter alapterületű, 6 méter magas, földszintes bölcsőde épül, ahol 28 gyermeket látnak majd el.

Jelenleg egy csoporttal működik bölcsőde ideiglenes jelleggel a tarpai óvoda épületében, melynek műszaki paraméterei nem felelnek meg az előírásoknak, így a fejlesztés által a napjainkban új tervezési, szakmai igényeknek való megfelelés biztosítható és az ellátás minőségének javulása is várható.

Az új bölcsődében két csoportszoba, átadó, fürdető gyermeköltöző, gyerekkocsitároló, melegítőkonyha, vezetői iroda, akadálymentes vécé és a dolgozói öltözőklesznek. Az épület hőellátása levegő-víz hőszivattyúval biztosítható, víz-, szenny- és csapadékvíz-ellátása a meglévő külső hálózatra való csatlakozással. Az ingatlanon 7 parkoló (melyből 1 akadálymentes) és kerékpártároló is létesül. Az épületre 40 napelemet telepítenek.

A közbeszerzést kiíró tarpai önkormányzat a nyertes – budapesti székhelyű – Insular-Tech Kft-vel december 5-én kötötte meg a szerződést, ennek értelmében elkezdődhet a 412,8 millió forint értékű munkavégzés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés