Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyész 23 év fegyházat kér a szabolcsi gyújtogatóra

| 2023. 01. 13. | 09:54:00
A kislány a szobaablakon át menekült.
Az ügyész 23 év fegyházat kér a szabolcsi gyújtogatóra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki az elmúlt év áprilisában részegen rágyújtotta a házat az alvó édesanyjára és a vele élő unokájára.

A vádirat szerint a 34 éves férfi az édesanyjával és annak kiskorú unokájával élt közös háztartásban a szabolcsi településen. A férfi már többször megfenyegette a két nőt azzal, hogy rájuk fogja gyújtani a házat. 2022. április 17-én ittas állapotban a vádlott elzavarta a sértetteket otthonról, akik csak késő este mertek hazamenni. Éjjel is megöléssel fenyegette őket, melynek során az egyik szobában az ajtófüggönyt meggyújtotta. A tüzet ekkor még sikerült eloltani, mert a sértettek segítséget kértek egy közelben lakó rokontól.

Ezt követően a vádlott lefeküdt, a sértettek pedig egy másik szobába vonultak, ahol az ajtót egy vasrúddal belülről kitámasztották azért, hogy a vádlott nehogy bemenjen hozzájuk. A vádlott felébredt, majd ismét tüzet gyújtott a házban, lángra lobbantott egy plédet, ami az ablak elé volt helyezve. Egy másik szobában pedig a bútorokat gyújtotta fel. Közben a sértettek szobájának ajtaját verte, és azt kiabálta, hogy megöli őket.

A kislány a szoba ablakán keresztül menekült el az égő házból, míg a vádlott édesanyja kinyitotta az ajtót, félrelökte a kezében késsel ott álló fiát, majd kifutott az udvarra.

A tüzet a kiérkező tűzoltók oltották el.

A nagymama és a kislány élete közvetlen veszélyben volt, mert a ház tetőszerkezete bármikor lángra lobbanhatott volna. A halálos eredményt az akadályozta meg, hogy kimenekültek a lakásból, illetve a tűzoltók eloltották a tüzet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés