Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enyhébb büntetést szeretne a késsel tűzoltóra támadó szabolcsi

| 2023. 01. 06. | 11:49:00
Az ügyész viszont súlyosabb ítéletért fellebbezett.
Enyhébb büntetést szeretne a késsel tűzoltóra támadó szabolcsi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt K.A. vádlottat 8 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte 2022 szeptemberében a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett, emiatt az ügyet január 10-én tárgyalja a Debreceni Ítélőtábla.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2021 februárjában, a délutáni órákban rendőrök jelentek meg a vádlott Szabolcs megyei házánál azért, hogy egy korábbi bűncselekmény gyanúja miatt intézkedjenek vele szemben. A 62 éves vádlott ekkor ittas, bódult állapotban volt. Amikor a vádlott kiment a házból, kiabálva kérdőre vonta a rendőröket, megöléssel fenyegette őket, majd bezárkózott a házba. A vádlott korábban többször elhangzott öngyilkossági szándékára is figyelemmel a helyszínre tűzoltók is érkeztek, akik áramtalanították az épületet és elzárták a gázt.

Miközben megpróbáltak bejutni a házba, a vádlott kezébe vett egy kést és az ablakot betörő tűzoltó irányába szúrt.

Szerencsére azonban a kés hegye a tűzoltósági védőöltözeten nem tudott áthatolni. A vádlott ezután is folyamatosan – mindkét kezében kést tartva – megöléssel fenyegette a rendőröket. Végül a helyszínre érkező rendőri taktikai egység a vádlottat elfogta és kórházba szállította.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés