Hirdetés

Két nap alatt kétszer vezetett ittasan a napkori férfi

police.hu

2023.02.09. 12:02

Két nap alatt kétszer vezetett ittasan a napkori férfi
(Fotók: rendőrség)

Nem csak ennyi volt a rovásán.

Hirdetés

A szentendrei járőrök Tahitótfaluban, a Mátyás király utcában állították meg a 33 éves napkori férfit február 5-én este. A biztonsági öv és a kocsi kötelező biztosításának hiánya, valamint a magányosan világító jobb első lámpa mellé látható és légalkoholmérővel igazolt (1,45 mg/l ezrelék) ittasság, sőt jogerős járművezetéstől eltiltás is társult. A férfi az 55 ezer forintos közigazgatási bírságon túl egy másnap reggelre szóló idézést is kapott. A kihallgatásra pontosan érkezett, mindent beismert, majd távozott.

Nem sokkal később újra összefutott a rendőrökkel.

Szentendrén, a Dózsa György úton gurult autójával, amikor megállították. Ugyanazzal a biztosítás és bal első világítás nélküli autóval közlekedett, a szonda is pozitív volt.

Újabb kihallgatás, újabb beismerés: miután előző este elbúcsúzott a rendőröktől, egy üveg pezsgőt ivott a korábban megivott szesz után. A kijózanodás elmaradt, a műszer 0,98 mg/l ezreléket mutatott.

A rendőrség több rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének, valamint több rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.
Napkorittas vezetés

Hirdetés

Hirdetés