Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a tízezreseket nyomtató férfit

| 2023. 02. 03. | 12:30:00
Döntött a Nyíregyházi Járásbíróság.
Letartóztatták a tízezreseket nyomtató férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója február 3-án elrendelte B.R. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint B.R. és társai 2022 júniusában megállapodtak abban, hogy egy tintasugaras nyomtatóval tízezer forintos bankjegyeket fognak gyártani. A gyanúsítottak 2022. június 26-án délután egy szabolcsi település presszójába mentek, ahol B.R. gyanúsított kérésére társa egy általuk korábban kinyomtatott hamis tízezressel fizetett.

B.R. gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

A gyanúsítottat jelenleg egy kiemelkedő tárgyi súlyú, 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Mindezekre tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint a tanúk jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A gyanúsított társai jelenleg szabadlábon védekeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés