Hirdetés

Hirdetés

Szijjártó Péter: Kisvárdán rendezik az ukránok meccsét

MTI

2023.02.26. 09:08

Szijjártó Péter: Kisvárdán rendezik az ukránok meccsét
(Fotó: illusztráció)

A csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja.

Hirdetés

Az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezik meg az Ukrajna-Észak-Macedónia női kézilabda világbajnoki-selejtező mérkőzés visszavágóját - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán.

 A miniszter közölte, néhány héttel ezelőtt levelet kapott az Ukrán Kézilabda Szövetség elnökétől, amelyben segítséget kért, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre Kisvárdán rendezhessék meg a mérkőzést.

A két csapat első mérkőzése április 8-án, Szkopjéban lesz. Szijjártó Péter azt írta, "gyorsan egyeztettek Kocsis Mátéval, a hazai szövetség vezetőjével, Seszták Miklós képviselőtársunk pedig intézett mindent Kisvárdán, így természetesen azonnal igent mondtunk a kérésre".

Miután a nemzetközi szövetség és az észak-macedón szövetség is belegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I-ben jelenleg 11. helyen álló Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz - olvasható a bejegyzésben.

 Szijjártó Péter közölte: döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket pedig a magyar kormány vállalja.

UkrajnakézilabdaÉszak-Macedónia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés