Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyi cég rendezheti Gávavencsellő vízügyi problémáit

| 2023. 04. 24. | 15:12:00
Tíz érvényes pályázat érkezett.
Helyi cég rendezheti Gávavencsellő vízügyi problémáit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz cég jelentkezett a gávavencsellői önkormányzat által a belterületi vízrendezésre kiírt közbeszerzési eljárás során – közülük a legkedvezőbb árajánlatot adó, helyi GARA-ÉP-KER Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel kötött szerződést a település vezetése április 18-án. A vállalkozás ennek értelmében 215,2 millió forintért végzi a kivitelezést. Egyebek mellett a követező munkákat:

Pusztafalusi út, Hősök tere, és Temető utca vízgyűjtő területnek a főgyűjtő és gyűjtő ága rossz állapotú földmedrű árkokat és ellenőrizhetetlen zárt szakaszokat tartalmaz. A régi nyílt szakaszokat úgy fedték le, hogy tisztítóaknák nem készültek rajta. Itt zárt csatorna, burkolt árok, nyílt gyephézagos burkolattal rézsűburkolt árok és folyóka tervezése történt, tisztító aknák kialakításával. A meglévő zárt csatorna tisztítóaknáinak rekonstrukciója, átereszeinek rekonstrukciója, továbbá víznyelők kialakítás a mélypontokon és zárt csatorna tervezése történik, a rendszer tisztíthatóságának és ellenőrizhetőségének biztosításával. A tervezett új tisztítóaknák esetén szükséges hordalékfogót kiépíteni.

A Tisza utcán hiányos a csapadékvízelvezetés, egyedi szikkasztó aknák találhatók. Most burkolt árok, zárt csatorna tervezése történik közvetlenül a Lónyai csatornába bevezetéssel. A meglévő rossz állapotú csatorna elbontása szükséges. A zárt csapadékcsatornán homokfogós tisztítóaknákat terveznek magas befogadói vízállás esetére elzárás kialakítása szükséges, mobil szivattyúzási lehetőség biztosításával.

A Kossuth utca és Ady utcák kereszteződésében vízállások alakulnak ki. Ebben az ütemben folyóka kialakítására van szükség. A meglévő vízgyűjtő területen változás nem történik, a meglévő szakaszok rekonstrukciója valósul meg.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés