Hirdetés

Fehérgyarmat iparosítása lendületet kapott

2023.06.05. 19:28

Fehérgyarmat iparosítása lendületet kapott
(Fotók: mti)

Az önkormányzat beruházását adták át.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között, illusztris vendégek részvételével adtak át június 5-én, hétfőn ipari csarnokot Fehérgyarmaton. A 3106 négyzetméter nettó alapterületű csarnok összköltsége több mint 1,09 milliárd forint volt, a önkormányzat beruházása a Terület- és településfejlesztési Operatív Programból jutott támogatáshoz.

Az eseményen jelen volt Kanyó Tamás, a Fehérgyarmati Járási Hivatal vezetője, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Péter Csaba polgármester, Baracsi Endre, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye közgyűlésének alelnöke és Vincziczki Csaba, a kivitelező Kelet-Út Kft. ügyvezetője. Eggyüt vágták át a nemzeti színű szalagot is. 

Magyarország kiemelkedően jól teljesít az európai uniós források lehívásában és hasznosításában, a most záruló 2014-2020-as időszakban is a források 86 százalékát tudtuk lehívni és hasznosítani - mondta a területfejlesztési miniszter Fehérgyarmaton. Hozzátette: ez nemcsak azt mutatja, hogy az Európai Unió élvonalába tartozunk, amikor a források hasznosításáról van szó, és kimagaslóan jó, megalapozott terveket tudunk elfogadtatni az unió döntéshozóival, hanem azt is, hogy az itt élők remek tervekkel rendelkeznek a jövőre vonatkozóan.

A térségben nemcsak európai uniós forrásokból megvalósuló beruházások folynak, hanem a nemzeti költségvetés is támogatja az itteni fejlesztési terveket - hangsúlyozta a miniszter.

gazdaságFehérgyarmatipari park

Hirdetés

Hirdetés