Hirdetés

Miért van szüksége onlinemarketing-ügynökség segítségére?

szabolcsihir.hu

2019.09.25. 12:59

Miért van szüksége onlinemarketing-ügynökség segítségére?

Mentőöv kisvállalkozóknak.

Hirdetés

Hirdetés

A legtöbb itthoni kisvállalkozásnak igen nehezen megy a hatalmas multik mellett, hiszen miért vásárolnánk meg ugyanazt a terméket drágábban nála, ha meg tudjuk venni olcsóbban a multiknál? Megkérdeztük a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség csapatát, hogy hogyan tudnak segíteni ezen az eléggé kilátástalan helyzeten.

A legtöbb gondot a kisvállalkozások elavult működése okozza, hiszen míg a multiknál egyes országokban gépek végeznek el bizonyos feladatokat, addig itthon ezeket még mindig emberek csinálják. Nézzük meg, milyen problémákra milyen megoldásokat kínálnak a Vírus Média onlinemarketing-ügynökség több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szakemberei:

Probléma: Elavult céges infrastruktúra
Bizony még 2019-ben is léteznek olyan cégek, amelyek négyzetrácsos füzetbe jegyzik le a céges munkafolyamatok egy részét, mert a dolgozók képtelenek optimálisan használni a számítógépes programokat.
Megoldás: Számítógépes tanfolyamot szervezni a dolgozóknak, vagy egyszerűen lecserélni a gárdát egy naprakész informatikai tudással rendelkező csapatra, akik nemcsak gyorsan, de sokkal hatékonyabban tudják majd ellátni a céges adminisztratív feladatokat.

Probléma: Elmaradott szerkezeti egység
A legtöbb magyar kisvállalkozásnál a pénzügyes egyben a bérszámfejtő és a HR-es is, de az sem ritka, hogy egy webáruháznak nincs rendszergazdája, ahogy az is igen gyakori, hogy a termékfeltöltő egyben a marketing szövegíró, az ügyfélszolgálatos és a fotós is egyben.
Megoldás: Ezeknél a cégeknél sürgősen át kell gondolni, hogy hogy szeretnének működni hosszútávon, mert ha folyton egy ember végzi el 6 másik munkáját, abból az lesz, hogy a dolgozók néhány hónap után felmondanak. Amennyiben nem kerül rekonstrukcióra a vállalati szerkezet, a cég szinte sosem lesz képes egyről a kettőre lépni.

Probléma: Internetes technológiai innovációk teljes vagy részleges hiánya
2019-ben az a cég, amelyiknek nincs online jelenléte, szinte nem is létezik, vagy létezik, de inkább csak a fekete piacon. Az online marketing ügynökségek emiatt szinte kötelezőnek tartják azt, hogy legyen minden cégnek weboldala, illetve amennyiben kell, webáruháza is, hiszen minél nagyobb online felületet takar le a vállalat tevékenysége, annál valószínűbb, hogy megtalálják a vásárlók és érdeklődők a cég termékeit és szolgáltatásait.
Megoldás: Profi informatikai csapattal egyedi weboldalt és / vagy webáruházat készíttetni, mely megfelel a jelenlegi technikai, tartalmi és szerkezeti elvárásoknak.

Probléma: Automatikusan kezelhető munkafolyamatok manuális intézése
Még mindig vannak olyan cégek itthon, amelyek webáruházat üzemeltetnek, de a raktárban kézzel írják fel a szállítmányt minden beszerzéskor, s az sem ritka, hogy a vonalkódos leolvasás csak legendaként él a képzeletükben. Ez szinte az egyik legnagyobb hiba, hiszen ha akarjuk ha nem, előbb-utóbb át fogják venni a robotok az egyszerűbb emberi munkákat, kezdve az apróbb csomagok kiszállításától egészen a pénztárosok munkájáig, igen sok helyen meg fognak jelenni az automatikus rendszerek.

Ez ellen felesleges ellenkezni, hiszen a technológia nem fogja felváltani az emberi munkaerőt, viszont bizonyos feladatokat sokkal ésszerűbb, egyszerűbb és olcsóbb is elvégeztetni egy robottal, mint egy emberrel.

Megoldás: Állami és eu-s támogatások segítségével a lehető leghamarabb ki kell alakítani azt a magas színvonalú technológiai megoldásokon alapuló infrastruktúrát, mellyel a cég sokkal több profitot tud majd termelni az automatizáció maximális kihasználásával.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés