Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mobiltelefont teszteltünk: LG K42

| 2021. 01. 27. | 09:30:00
Ez sem jött össze...
Mobiltelefont teszteltünk: LG K42
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi időben az LG készülékeinek volt lehetőségük bizonyítani, mivel előzőleg a szárnyas fejvadász (LG Wing) járt nálunk, most pedig a low-end kategóriában versenyző K42-es modell volt a rovat vendége. Ugyan szeptemberben jelent meg ez a mobil, de valahogy elkerülte a figyelmemet ez az eszköz, de most a látóterembe került, így örömmel csaptam le a lehetőségre, hogy kicsit közelebbről is megismerkedhessek vele.

A dobozban megtalálható a készülék társaságában egy szilikontok, valamint egy (lassan mondhatjuk, hogy extrának számító) töltőfej is a type-c adatkábel mellett. Először furcsának hatott a hullámos kialakítású, szürke hátlap, de egy kis idő elteltével kifejezetten kényelmes és csúszásmentes volt a fogása használat közben a viszonylag nagyobb 6,6″-os kijelző ellenére is. Viszont az IPS kijelző 720×1600-as felbontása és 266 pixelsűrűsége nem igazán mondható megfelelőnek és akkor még finoman fogalmaztam, de legalább a fényerővel nincs gond a K42-nél. A panel alatt helyet kapott 3 GB RAM, egy Mediatek MT6762 Helio P22 (12 nm) processzor és egy PowerVR GE8320 típusú grafikus egység, míg 64 GB belső tárhely áll rendelkezésünkre az általunk használt appok telepítésére és adataink tárolására. Ugyan egy termetesebb akkumulátort kapott a mobil, aminek 4 000 mAh-es a kapacitása, de sajnos a gyors töltés funkciót hiányolnunk kell, így viszonylag sokáig tart teljesen feltölteni az eszközt. Külön tetszik, hogy az ujjlenyomat-leolvasó a készülék oldalán található meg a főgombba építve.

Kialakításra, mint a nagyok – mondhatnánk, amikor először megpillantjuk a hátsó kameraszigetet, azonban ez csak a látszat. A főkamera 13 MP-es értéket tudhat magáénak, míg mellette található egy 5 MP-es ultraszéles látószögű, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzor. A képek ugyan nem katasztrofálisak, de igazából a futottak még kategóriába tartoznak. Tudunk vele pár értékelhető felvételt készíteni, de életünk képét nem ezzel a telefonnal fogjuk lőni.

Amennyiben videófelvételt szeretnénk készíteni, úgy készüljünk fel egy igazán puritán kezelőfelületre, ahol szinte semmilyen extra funkciót nem találunk. Maximum 1080p/30fps beállítással van lehetőségünk videókat készíteni. 

Komolyan mondom, nagyon igyekeznem kell minden alkalommal, amikor valamelyik LG mobiltelefon kerül hozzám, hogy tudjak írni valami jót is az adott típusról. Ez alól kivételt képez az LG Velvet, amely egy igazán jól sikerült konstrukció lett, de ott is sikerült a gyártónak elszúrnia az eszköz beárazását, illetve piaci pozicionálását. Pozitívumként említhető még a 3,5 m-es Jack és type-c csatlakozók megléte, valamint az OTG támogatás. Nagyjából 50 ezer forintért juthatunk hozzá az LG K42-höz, de ennyi pénzért már egy jobban átgondolt és erősebb hardverrel szerelt mobiltelefont is tudunk vásárolni. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez sem jött össze most az LG-nek, és komoly változtatásokat kell eszközölnie annak érdekében, hogy egyáltalán versenyképes tudjon maradni a cég hosszútávon.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog

További tartalmak a témában: themobiltrend.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés