Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mobilteszt: Samsung Galaxy A02S

| 2021. 04. 14. | 11:30:00
Azoknak, akik nem szeretnének túl sokat költeni egy mobiltelefonra,
Mobilteszt: Samsung Galaxy A02S
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Samsung háza táján idén is nagy dömping van, hiszen sorra adják ki a mobilokat. Most is egy Samsung készülék vendégeskedett nálunk, mégpedig a Samsung Galaxy A02S. Mielőtt elkezdenénk a Samsung Galaxy A02S mustráját, egy pillanatra érdemes megnézni a doboz dizájnját. Hiszen lehetne a készülék neve ennyi erővel akár Samsung Galaxy SA02 is. Szerintem ez nem volt a legjobb megoldás az alkotótól, de ennél nagyobb bajunk soha ne legyen.

A kis kitekintés után térjünk is vissza a lényeghez, ami maga az eszköz. A kijelzője egy 6,5″-os TFT panel, ami 720 x 1600 pixeles felbontással és 270-es pixelsűrűségi értékkel rendelkezik, ami azért lássuk be, hogy ez okot adhat a csalódottságra. Míg a megjelenítő alatt egy Snapdragon 450 (14 nm)-es processzor, egy Adreno 506 típusú grafikus egység, 3 GB RAM és 32 GB ROM kapott helyet (létezik 2GB RAM-mal és 32GB ROM-mal, valamint 4GB RAM-mal és 64 GB ROM-mal szerelt változat is). Azonban az akkumulátor kapacitásának értéke igazán rendben van, mivel egy 5.000 mAh-es telep került bele a készülékházba, ami 15W-os gyorstöltésre képes. További előny, hogy legalább a Type-C kábel mellett található egy töltőfej is a dobozba, ami számomra kifejezetten pozitív benyomást tett. Ráadásnak kapunk 3,5 mm-es Jack csatlakozót is, de ugyanakkor jár egy feketepont az ujjlenyomatolvasó hiánya miatt.

A hátlapi kamerasziget három egységet foglal magában: egy 12 MP-es főkamerát, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort. Az előlapra pedig egy 5 MP-es lencse került. A Samsung Galaxy A02S nem vádolható azzal, hogy beszállt a megapixel háborúba, de kellemes meglepetést okozott számomra, hogy viszonylag vállalható fotózási képességekkel rendelkezik. Ugyan nem válthatjuk meg vele a világot, de láttam már drágább mobilokat sokkal rosszabb minőségű képeket készíteni. Bár azt azért megemlíteném, hogy a makró lencse nem remekel és nekem nagyon hiányzik az ultraszéles látószögű kamera.

Azért ne örüljünk előre, mert ha videót szeretnénk készíteni az A02S-sel, már korántsem ennyire rózsás a helyzet. Maximum Full HD minőségben tehetjük ezt meg 30 fps beállítással és ne is álmodjunk bármilyen stabilizációról vagy zajszűrésről. Annyit érdemes elmondani róla, hogy tudunk vele videófelvételt készíteni, de semmilyen elvárásunk ne legyen ezzel kapcsolatosan.

Érdemes leszögezni azt a tényt, hogy ez a mobil nem akar többet mutatni magából, mint amire valóban készült, nem úgy mint az Samsung Galaxy A12. Ez egy nagy gyártó belépőszintre pozícionált mobilkészüléke és pontosan azt is adja, amit ebben a helyzetben elvárhatunk tőle. Ugyan a TFT kijelző panel, a felbontása és annak fényerősségének az értékén talán érdemes lett volna még csiszolni, de akkor nyilván magasabb árcédulát kapott volna az A02S. Megközelítőleg 50 ezer forintért juthatunk hozzá ehhez a telefonhoz és a mobilszolgáltatók kínálatában talán még olcsóbban is megvásárolhatjuk az előfizetésünk mellé. Azok számára ajánlom a Samsung Galaxy A02S-t akik nem szeretnének túl sokat költeni egy mobiltelefonra, de mindenképpen Samsung eszközt szeretnének vásárolni. Azért jár a három és fél csillag, mivel szükséges kompromisszumokat kötni, amennyiben ezt a modellt vásároljuk meg, de számomra egy igazán szerethető mobiltelefonnak tűnik ennyi pénzért.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog

További tartalmak a témában ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés