Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazánkban is kiteljesedett a Xiaomi Mi 11 szériája

| 2021. 06. 16. | 14:22:00
Extra igények és zsebben hordozható filmstúdió.
Hazánkban is kiteljesedett a Xiaomi Mi 11 szériája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokak számára volt örömteli nap június 10., mivel idehaza is bemutatták a teljes Xiaomi Mi 11 szériát. A termékcsalád tagjainak dizájnja egytől egyik igazán impozánsra sikerültek és nem lehet panaszunk az eszközök teljesítményére sem. Most pedig lássuk, hogy pontosan milyen mobilokat is dobott piacra idehaza a Xiaomi.

A Xiaomi Mi 11i a csúcskategóriás Snapdragon 888 típusú processzorral rendelkezik, ami az 5nm-es gyártástechnológiának hála, nemcsak megnövekedett teljesítménnyel büszkélkedhet, hanem csökkent az energiafelhasználása is. Mindemellett az eszköz megjelenése is igazán kecsesnek mondható és tovább erősíti a Mi 11i kompaktságát, hogy a kijelzője teljesen lapos lett. Ráadásul a prémium minőségű üvegborítás, a mindössze 7,8 milliméteres vastagság, az újratervezett és a készülék oldalára helyezett ujjlenyomat leolvasó még kényelmesebb fogást, finomabb tapintást biztosít a felhasználója számára.

A 6,67″ -os AMOLED HDR10+ kijelző120 Hz-es képfrissítési értéket és 360 Hz-es érintési mintavételi gyakoriságot tudhat magáénak. A mobilkészülék energiaellátását pedig egy 33 W-os gyorstöltésre képes 4.520 mAh-es kapacitású akkumulátor végzi el. A hátlapon lévő kameraszigeten pedig három egységet figyelhetünk meg: egy 108 MP-es főkamera, egy ultraszéles látószögű és egy telemakró szenzor. Továbbá gondolt a gyártó a tartalomkészítőkre is, mivel a jobb videófelvételek érdekében a Mi 11i számos új funkciót is kapott.

A Mi 11 Lite és a Mi 11 Lite 5G okostelefonok azoknak készültek, akik szeretik a merészebb színeket és a mobiljuk külalakja is egy önkifejezési forma számukra. A Mi 11 Lite 5G és Mi 11 Lite ultravékony és nagyon könnyű, mindössze 159 grammos és 6.81 milliméter vastag, ami már az első kézbevételkor is egy igazi élménynek mondható. A 6,55”-os, 10-bites színmélységű TrueColor támogatással rendelkező AMOLED DotDisplay kijelző akár 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni. Ezáltal még egyenletesebb színkezelést, még természetesebb színátmeneteket tesz lehetővé. A Mi 11 Lite 5G és Mi 11 Lite kijelzője az érintéseket egyaránt 240 Hz-es mintavételi gyakorisággal érzékeli, a képfrissítési rátájuk pedig 90 Hz-es. Mindkét telefonnak három hátoldali kamerája van. A főkamera 64 MP-es, amihez gyorsan elérhető, mesterséges intelligenciával megtámogatott mozimód is társul. Így ennek és a könnyen kezelhető funkcióknak köszönhetően különösebb erőfeszítés nélkül képes szinte bárki profi felvételeket készíteni a telefonnal.

A Mi 11 Lite 5G-ben található meg először a közelmúltban bemutatott Snapdragon 780G3 processzor, amely kimagasló teljesítményt és hatékonyságot kölcsönöz a készüléknek. A Mi 11 Lite ugyancsak a Qualcomm 7-es szériáját kapta. A Snapdragon 732G-t, 8 nm-es gyártás- és LiquidCool technológiával. Ennek folyományaként, hiába veti a felhasználó nagy terhelés alá a modelleket (komolyabb mobilos játékok futtatása), még ilyen esetben is 100 %-os teljesítményre lesz képes az eszköz. Az energiaellátást pedig mindkét termék esetében egy 4.250 mAh-es kapacitású és 33 W-os gyorstöltésre képes telep biztosítja.

Az igazi csemege pedig sokak számára a Mi 11 Ultra. A készülék, amely igazi előrelépést hoz a mobilos fotózás és videózás területén. Jelenleg ez az eszköz rendelkezik a Xiaomi legnagyobb teljesítményű, professzionális hármaskamerájával. A 48 MP-es 1/2″-os érzékelővel, a nagy felbontású teleobjektív kamera potenciálja még tetemesebb. Többszöri nagyítás után is élesek és tiszták maradnak a 10x-es hibrid és 120x-os teleobjektívvel készített távoli képek. Nemrégiben (2021. 03. 29.) a Mi 11 Ultra kamerája 143 pontot ért el és ezzel az első helyen áll a DXOMARK összesített ranglistáján. Ráadásul a telefon mindhárom lencséje támogatja a 8K felbontású, 24 képkocka/mp sebességű felvételt, amely élethű, tökéletes minőségű képeket, valamint dinamikus fény- és árnyék kezelést biztosít felhasználójának.

A telefon 6,81″-os AMOLED Display lekerekített kijelzője 120 Hz-es képfrissítési aránnyal bír. A Dolby Vision®, HDR10+ támogatásnak köszönhetően a kijelző mindezt a lehető legvalósághűbb módon, 1.07 milliárd féle színnel jeleníti meg. A Mi 11 Ultra egyedülálló módon egy folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő, 1,1 colos AMOLED hátoldali kijelzőt is kapott, amelyen többek között az aktuális értesítéseket, illetve a szelfik előnézetét jeleníti meg a készülék. Míg a felhasznált energia utánpótlásáról a szintén forradalminak számító 67 W-os vezetékes és vezeték nélküli turbótöltő gondoskodik (amely a gyártó ígérete szerint csupán 36 perc alatt 100 százalékra tölti az akksit). Ugyanakkor a mobilkészülék teljesítménye is combosnak mondható, köszönhetően a Snapdragon 888 mobile platformnak. Minden tulajdonságát figyelembe véve, a Mi 11 Ultra nem csupán egy zsebben hordozható filmstúdió, hanem egy olyan csúcskategóriás okostelefon, amely a legigényesebb felhasználók bármilyen felmerülő extra igényét is tökéletesen kiszolgálja.

 Forrás: Xiaomi Magyarország

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés