Hirdetés

Az álhírek terjedése ellen küzd a Google

themobiltrend.com

2021.07.04. 09:42

Az álhírek terjedése ellen küzd a Google

A félretájékoztatás megelőzése közös érdek.

Hirdetés

Hirdetés

Eddig is kiemelt prioritásának tartotta a Google, hogy küzdjön az álhírek terjedése ellen – most ismét egy újabb funkciót vezetnek be, amely segítségére lehet a felhasználóknak a végeláthatatlan szélmalomharcban.

A Google a közelmúltban megkezdte a felhasználók keresési eredményeinek tényellenőrzését, hogy megbízható információforrásokat biztosítson. Az új funkció lényege, hogy a keresőóriás figyelmeztet minket, ha a keresési eredmények megbízhatatlanok. Ennek akkor van leginkább jelentősége, amikor egy adott hír miatt felbolydul az internet és a temérdek frissen megjelenő cikk miatt a Google algoritmusa nem tudja 100%-os pontossággal felmérni azt, hogy melyik hír tartalmaz valós és hiteles információkat. Mostantól

a Google figyelmeztet minket, ha nem tudja garantálni a keresési eredményben megjelenő források megbízhatóságát.

Majd tájékoztatja a felhasználót, hogy a keresett téma még nagyon új, és időbe telik, amíg az algoritmus megbízható forrásokat választ ki.

Fontos megjegyezni azt a tényt, hogy jelenleg is van már egy hasonló jelölés a kereséseknél, amit az “about this result” kifejezés fémjelez. Azonban a frissítés hatására ez a kiírás még inkább előtérbe kerülne, ezáltal még szembe tűnőbb lenne a felhasználó számára. Véleményem szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos feladat küzdeni az interneten terjedő álhírekkel és ezek a lépések mindenképpen segítik az online félretájékoztatás elleni harcot.

Forrás: Vox

Svidró Márk
TheMobilTrend blog

googleálhír

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés