Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mutatjuk a Xiaomi11 termékcsalád legújabb tagját

| 2021. 10. 07. | 13:45:00
Az okostelefon lenyűgöző számítógépes filmkészítési képességekkel büszkélkedhet.
Mutatjuk a Xiaomi11 termékcsalád legújabb tagját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Xiaomi bemutatta a tartalomgyártásra szánt Xiaomi 11 termékcsalád új tagjait és tovább folytatja az okostelefonos fotózás és videókészítés radikális megújítását. A Xiaomi 11T szériának hála, az iparág legjobb videó technológiája már a feltörekvő alkotók kezében van.

A Xiaomi újabb mérföldkőhöz érkezett a bivalyerős Xiaomi 11T Pro bemutatásával – ez a cég első olyan okostelefonja, amely a szabadalmaztatott 120 W-os Xiaomi HyperCharge technológiájával lépett a globális piacra. Az iparágban vezető technológiával mindössze nagyjából 17 perc alatt 100%-ra tölthető a készülék. Ez olyan innovatív technológiáknak köszönhető, mint a kettős töltés, a kétcellás akkumulátor-szerkezet, az MTW, a grafén alapú Li-ion akkumulátor, és a Mi-FC technológia.

Az akkumulátor biztonságát a TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System tanúsítványa, 34 töltési és akkumulátor biztonsági funkció, valós idejű hőmérséklet-ellenőrzés és egyéb funkciók garantálják. Ezt egészíti ki a csúcskategóriás Qualcomm® Snapdragon™ 888 mobilplatform, amely a számtalan AI funkcióhoz szükséges teljesítményt biztosítja.

Komoly teljesítménye mellett a Xiaomi 11T Pro egy három egységes hátlapi kamerarendszert is magáénak tudhat, amely profi minőségű 108MP-es nagylátószögű, a kétszeres felskálázást támogató telemakró és 120°-os ultraszéles látószögű objektívekkel dolgozik. Ezen felül az egykattintásos AI Cinema üzemmódoknak köszönhetően az okostelefon lenyűgöző számítógépes filmkészítési képességekkel büszkélkedhet.

A Cinemagic “erőmű” nem lenne teljes egy kijelző nélkül. A Xiaomi 11T Pro DisplayMate A+ minősítésű 6,67” FHD+ 120Hz-es AMOLED lapos kijelző TrueColor, Dolby Vision® és HDR10+ funkcióval rendelkezik. Több, mint 1 milliárd színt képes megjeleníteni, 1000 nit csúcsfényerővel büszkélkedhet, akár 480 Hz-es érintés mintavételi sebességet kínál. Külön érdemes kiemelni a kijelző számos szemkímélő opcióját is, mint például a True Display funkcióval, amely automatikusan beállítja a színhőmérsékletet a környezeti körülményeknek megfelelően, valamint az Olvasási mód a szem megerőltetésétől is óvja a felhasználót.

A Xiaomi 11T Pro Dolby Vision®, valamint a SOUND BY Harman Kardon dedikált kettős hangszórókkal rendelkezik, amelyek magával ragadó hangzást biztosítanak a különböző tartalmak fogyasztása közben.

A Xiaomi 11T hármas kamerarendszerével lélegzetelállító felvételek készíthetők, ami 108MP nagy felbontású és látószögű, valamint 120° ultraszéles látószögű és a kétszeres felskálázást támogató telemakro kamerákkal rendelkezik. Az okostelefon mindezt az egykattintásos AI mozimódokkal kombinálja, hogy a profi operatőrök trükkjeit, mint például a Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom és más bonyolult felvételeket egyetlen kattintással legyen képes a felhasználó előcsalogatni a mobilból, miközben a távoli hangokat is filmszerűen kelti életre az Audio Zoom segítségével.

A Xiaomi 11T HDR10+ 120Hz-es 6,67”-os AMOLED kijelzője lenyűgöző kristálytisztasággal jelenít meg több, mint 1 milliárd színt és 480 Hz-es érintés mintavételi sebességgel is bír. Akár videót nézünk vagy a saját filmes felvételeinket szerkesztjük, a Xiaomi 11T az energiatakarékos MediaTek Dimensity 1200-Ultra chipkészletnek, a hatalmas 5000mAh-s akkumulátornak és a 67W-os vezetékes turbótöltésnek hála (amely mindössze 36 perc alatt 100%-ra töltődik), egész nap lépést tart velünk a készülék.

Végül pedig, de nem utolsó sorban a Xiaomi 11 Lite 5G NE egyszerre karcsú és szép. A rendkívül vékony és könnyű, mindössze 6,81 mm-es és 158 g súlyú készülék számos hasznos funkciót rejt. Figyelemre méltó színválasztéka, még tovább fokozza az esztétikai élményt. Nem csak a Truffle Black, a Bubblegum Blue és a Peach Pink tér vissza a Xiaomi kínálatába, de egy új szín is bemutatásra kerül: a matt Snowflake White, ami a frissen hullott hóra emlékeztethet minket.

Kijelzőjét tekintve a 6,55 AMOLED DotDisplay a 10 bites TrueColor támogatásnak és a Dolby Vision®-nek köszönhetően a Xiaomi 11 Lite 5G NE erős fényerővel, kontraszttal és elképesztő részletgazdagsággal kínál kiemelkedő képminőséget. A Xiaomi 11 család hagyományait folytatva, a készüléknek egy 64 MP-es fő kamerája van. Továbbá a 8MP-es ultraszéles látószögű és egy 5 MP-es telemakro kamerával együtt a telefonnal a kategóriáját meghazudtoló minőségű felvételeket tudunk készíteni. A mesterséges intelligenciára épülő funkciók eszköztárában a One-click AI cinema, a filmes videószűrők és egy új Vlog mód is megtalálható.

A Xiaomi 11 Lite 5G NE az 5G a Qualcomm® SnapdragonTM 778G 5G mobil platform teljesítményét használja fel arra, hogy a telefon képes legyen kiszolgálni tulajdonosát szinte bármilyen élethelyzetben. Az ultragyors kapcsolatnak köszönhetően késleltetés nélkül streamelhetünk HD-videókat és erőforrás-igényes játékokat, a videókat pedig részletgazdag képekben élvezhetjük. A készüléket egy 4250 mAh kapacitású akkumulátorral és 33 W-os gyorstöltővel is ellátták, melynek segítségével viszonylag gyorsan tudjuk feltölteni a készüléket.

Forrás: Xiaomi Magyarország

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában: themobiltrend.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés