Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs remote munka megfelelő IT háttér nélkül

| 2022. 05. 04. | 15:29:00
A Systemfarmer Zrt. az elmúlt közel 20 évben együtt fejlődött a technológiai újdonságokkal.
Nincs remote munka megfelelő IT háttér nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vége már azoknak az időknek, amikor elég volt az irodába is a dobozos Microsoftokat feltelepíteni. A hatékonyság előfeltétele a profi IT háttér szinte minden piaci területen, a koronavírus járvány óta pedig azt is tudjuk, hogy a felhőszolgáltatások jelentik a céges informatika jelenjét és jövőjét.

A Systemfarmer Zrt. ügyvezetője, Téglás András szerint a felhő a hazai vállalatoknál is egyre népszerűbb megoldás, legyen szó levelezésről vagy IT biztonságról. De hogyan veszik igénybe a cégek az üzleti felhőszolgáltatásokat?

„Magyarországon kétféle módja van a vállalati informatikai infrastruktúra biztosításának. Léteznek olyan cégek, akik szeretnek minden vállalati területet házon belül tartani, ők kinevelnek egy vagy több rendszergazdát, netán fenntartanak egy egész informatikai csapatot, ha nagyobb cégről beszélünk” – magyarázza a Systemfarmer Zrt. ügyvezetője. – „A másik, egyre népszerűbb megoldás, hogy külső szolgáltatót vonnak be a folyamataikba, ezt nevezzük az IT kiszervezésének. A Systemfarmer Zrt.-t is ezért hoztuk létre 2005-ben, csak akkor még hagyományos rendszergazdai feladatokban segítettünk be vállalatoknak.”

A Systemfarmer Zrt. az elmúlt közel 20 évben együtt fejlődött a technológiai újdonságokkal, és Magyarországon viszonylag korán, már 2010-ben a felhő felé fordultak és elkezdtek a Microsoft Cloudra szolgáltatásokat felépíteni.

„Fő üzletágunk jelenleg a Microsoft 365 vállalati és nagyvállalati üzleti konstrukcióinak a bevezetése és támogatása. Amikor az ügyfeleink megkeresnek minket, akkor közösen leülünk, feltérképezzük az informatikai állapotát a vállalatnak és teszünk egy javaslatot, hogyan támogatná az IT a cég érdekeit a lehető legjobban. A legtöbb esetben a megoldás, hogy részben vagy teljesen a felhőbe költöztetjük a vállalatot, így tudunk több szempontból is megfelelni a modern kor kihívásainak. Például elérhetővé válik a remote munka, magasabb szintű lesz a biztonság, de az sem utolsó szempont, hogy rugalmasan bővíthető a tárhely a vállalat növekedésével.”

A Systemfarmer Zrt. csapata ezen felül megmaradt a gyökereknél is, és IT üzemeltetéssel, tanácsadással és rendszerintegrációval is foglalkoznak, amelyeket szintén a Microsoft vállalati termékeivel összhangban kínálnak ügyfeleiknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés