Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen mobilt vegyek? 2022-es útmutató

| 2022. 07. 15. | 16:16:00
XXX
Milyen mobilt vegyek? 2022-es útmutató
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokakban merül fel a kérdés, hogy vajon milyen mobilt érdemes aktuálisan venni, ami lehetőleg kedvező ár-érték arányú, de tud mindent, amire szükség van. Nem mindegy azonban, hogy mennyit szánunk rá, vannak-e esetleg extra igényeink, hiszen ezek mind befolyásolják a vásárlást. Fontos viszont, hogy kinek és milyen céllal akarunk telefont beszerezni, illetve milyen operációs rendszerre van szükség. Ebben a cikkben eláruljuk, milyen eszközt érdemes vásárolnod 2022-ben!

Kinek vennéd a telefont?

Amennyiben idős nagyszülőnek, rokonnak akarsz egy készüléket, amin keresztül bármikor tudtok beszélni, akkor mindenképpen törekedj az egyszerűségre. A legjobb számukra a nyomógombos változat, amit még meg tudunk tanítani használni, hiszen hasonlít a korábbi modellekhez. Azonban egy fiatalabb személy számára már nem lesz ilyen egyszerű a választás. Az online böngészős, társas, valamint nyerőgépes játékok futtatásására egy alsó kategóriás okostelefon is képes lehet - rengeteg applikációs játék közül is válogathatsz majd. Ez akkor lehet megoldás, ha nincsen akkora költségvetésed, nem tudsz annyit szánni egy eszközre.

A gyerkőcöknek a legjobb egy középkategóriás változat, amin tud játszani, azonban ha elveszíti vagy eltöri, akkor sem éri a családot akkora anyagi kár. Jó opció lehet akár egy Redmi, akár egy Galaxy A széria, amit kifejezetten az iskolás tinédzsereknek készítettek. A kijelzője tökéletes, remek a kamerája és hosszú ideig bírja az akksija.

Egy üzletember számára azonban mindenképpen egy felsőbb kategóriás javasolt. Az Apple készülékek sokáig bírják, az iOS rendszer tökéletesen összehangolja a laptopot, a tabletet, a telefont, vagy éppen az iMac-et. Nem mindenki tud azonban ezzel megbarátkozni, így érdemes megfontolnod, hogy inkább egy Androidot vásárolj, ha tartasz a külön operációs rendszertől.

Milyen céllal vásárolnál mobilt?

Nem mindegy az sem, hogy mire használnád az adott telefont. Fényképezéshez és videózáshoz mindenképpen olyan eszközre lesz szükséged, amelynek a kamerája megfelel ehhez a feladathoz. Ha tehát fontos, hogy az életed minden pillanatát megörökítsd, kiposztold, esetleg videózz róla, akkor egy Samsung, egy Huawei, de akár egy Apple is megfelelő választás lehet erre a célra.

A másik, ha Te játszani vásárolnál új mobilt. Középkategóriától felfelé bármelyiken tudsz játszani, de ahogy említettük, már egy olcsóbb változat is képes futtatni az alapvető appokat. Érdemes azonban a lehető leggyorsabb CPU és GPU-val ellátott típust választani, de egy bizonyos összeghatár felett már egyikben sem kell csalódnod.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Az első és legfontosabb egyértelműen az anyagi helyzeted, hiszen a legtöbb ember ehhez köti a vásárlást. Azonban, ha ezen sikerül túllépni, akkor van még pár szempont, amit nem árt átgondolni. Az egyik a telefon mérete, hiszen nagyon sokat számít egy-egy hölgy vagy úr számára, hogy elveszik-e a kezében a mobil vagy sem. Van, aki a nagyot preferálja, de akadnak olyanok, akik még mindig inkább a kisebb típusokat keresik. Egy Samsung Galaxy Z Fold3 egy igazán nagyra nőtt készülék, ami azért a legtöbb esetben még bőven elfér minden nadrág zsebében.

Egyre kevesebb esetben találkozhatunk azonban kisebb méretűekkel, hiszen a gyártók igyekeznek az igényekhez alakítani a tervezés folyamatát. Mivel már nem annyian keresik ezeket, így már alig találni újfajta kis kijelzős fajtákat.

Fontos szempont továbbá a tárhely mérete, hiszen egyre nagyobbra és nagyobbra van szükség, ahogy haladunk előre az időben. Fotózásnál és videózásnál, esetleg 4K-s rögzítésnél érdemes nagy tárhelyes típust vásárolnod, esetleg olyat, amit microSD-vel tudsz bővíteni. Ha pedig szeretsz rajzolni vagy jegyzetelni, amit a készülékedről oldanál meg, akkor a Samsung egyes modelljei remek választások lehetnek. Az operációs rendszer és a nagy kijelzős ugyanis lehetőséget ad arra, hogy mindent dokumentálni tudj.

Nem nehéz tehát 2022-ben sem megtalálni a tökéletes mobiltelefont, csak figyelembe kell venned a saját igényeidet. Gondold át, hogy mekkora készülékre, milyen nagy tárhelyre van szükséged, illetve az sem mindegy, hogy milyen célból vásárolnád az adott eszközt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés