Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milyen webtárhelycsomagot érdemes választani?

| 2022. 09. 12. | 16:49:00
XXX
Milyen webtárhelycsomagot érdemes választani?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem mindegy, hogy az ember mekkora tárhelyet választ. Ha túl kicsi, akkor az rendkívül kényelmetlen lehet. A ló túloldalára sem érdemes átesni, hiszen a túl nagy tárhely felesleges kiadásokkal jár.

Mekkora tárhely kell egy egyszerűbb, kisebb látogatottságú honlap számára?

Ha szeretnél létrehozni egy bemutatkozó honlapot, legyen az akár egy személyes oldal, akár egy üzleti, akkor azt vélhetően kevesebben fogják látogatni, mint egy közösségi oldalt vagy egy jól pörgő webshopot. Feltételezhetjük, hogy napi ezer egyedi látogató kiszolgálása elegendő.

Ilyen esetben érdemes rendelni egy SSD One csomagot a RackForesttől. Ez egy gigabájt tárhelyet tartalmaz, öt darab hozzáadható domainnel és korlátlan e-mail-fiókkal.

Nagyobb igényekhez nagyobb csomag kell

Amennyiben most indítanál egy webshopot, vagy éppen egy kis vállalkozásod van, akkor a levelezéssel együtt egy 4 GB-os tárhely valószínűleg tökéletes választás lesz a számodra. Egy közepes látogatottságú, napi 1000-1500 egyedi látogatóval rendelkező webshop esetén érdemes 10 GB-os tárhelyben gondolkodni. Akkor is ez a csomag lehet az ideális, ha egy grafikai elemeket bőven tartalmazó bemutatkozó oldalban gondolkodsz.

Közepes forgalmú webshopoknak, amelyek széles termékpalettával rendelkeznek, indokolt lehet egy 15 GB-os tárhely. Körülbelül dupla ekkora tárhelyre van szükség, ha a termékekről nagy felbontású fotókat is szeretnél közzétenni, vagy egy olyan középvállalkozásod van, amelyik rengeteg e-mail-címen folytat levelezést.

Kinek jók a legnagyobb csomagok?

Ha például Magento alapú webshopot üzemeltetsz több termékkel, vagy például egy közösségi oldalt hozol létre, ahol a felhasználók is generálhatnak tartalmat fájlfeltöltés útján, akkor inkább már egy legalább 50 GB-os webtárhelycsomagot érdemes megrendelni. Egy ilyen tárhely már képes kiszolgálni napi 2000 egyedi látogatót is.

A dupla ekkora tárhelyre nagyobb webshopoknak érdemes előfizetnie. Ha pedig több, nagy forgalmú webshopot is üzemeltetsz, netán videókat is szeretnél feltölteni és tárolni, akkor a 150 GB-os tárhelyet érdemes kiválasztanod.

Amennyiben csak nagyobb levélforgalmat bonyolítanál a webtárhelyeden, de weboldalra nincs is szükséged, akkor a RackForestnél rendelhetsz üzleti levelezőcsomagot is. A megnövelt óránkénti levélküldési lehetőség mellett tíz különböző domainhez tudsz e-mail-fiókot beállítani.

Milyen szolgáltatások kapcsolódnak a webtárhelybérléshez?

A RackForestnél a cPanel hosting kezelő szoftvert használhatod. Ez azért jó hír, mert grafikus menürendszerrel, valamint automatizált szolgáltatásokkal is rendelkezik. A Softaculous modullal pedig villámgyorsan telepíteni tudod akár a WordPresst, akár más CMS-t, nem kell hozzá programozói tudás.

A JetBackup fog gondoskodni az automatizált mentésekről, méghozzá naponta. Így aztán bármikor visszaállíthatsz egy korábbi állapotot az elmúlt egy hétről, akár a teljes webtárhelyedről. Az Immunify350 DOS és BruteForce védelmet is kínál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés