Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tanuld meg az egyik legnépszerűbb CMS rendszer, a WordPress alapjait!

| 2022. 09. 12. | 16:51:00
XXX
Tanuld meg az egyik legnépszerűbb CMS rendszer, a WordPress alapjait!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Blog írásába kezdenél vagy webshopot nyitnál, esetleg új szakmában teljesednél ki? Bizonyára hallottál már a WordPressről, az egyik, ha nem a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerről. Számos érv szól mellette, és ha beleástad már magad valamennyire, hallhattad az ellenérveket is ellene.

Nem kívánunk igazságot tenni, csupán objektíven megismertetjük veled a rendszer előnyeit, lehetséges hátrányait, jobban mondva korlátait, hogy ezek tudatában tehesd le a voksodat mellette.

Mire alkalmas a WordPress és mire nem? Van-e különbség két típusa, a WordPress.com és a WordPress.org között? Hogyan és hol sajátíthatod el a kezelését? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ, és most megosztjuk veled.

Amit a WordPressről dióhéjban tudni kell

A WordPress egy CMS, vagyis tartalomkezelő rendszer, amelynek segítségével különböző tartalmakat tudsz kezelni, publikálni. A DevAkadémia online WordPress tanfolyamán lépésről lépésre megtanulhatod a rendszer használatának alapjait, hogy képes legyél szép és hatékony honlapokat, webshopokat készíteni.

Alapvetően két típusa van, a WordPress.com, amely egy közösségi szolgáltatás, egy blog platform, amely alapvetően ingyenes lehetőséget biztosít bárki számára online megjelenésre. Egyszerűen használható, nem kell foglalkozni sem a weboldal dizájnjával, sem a frissítésekkel, sem a biztonsággal, csupán használni. Nagy hátránya azonban a rengeteg korlátozás - domain, tárhely, sablonok, bővítmények, reklámok, reklámozás. 

Ezzel szemben a WordPress.org alatt készülő honlapok szabadabban módosíthatók, egyénileg telepíthetők, kezelhetők, szabad kezet kapsz a weboldalak elkészítéséhez. Cserébe viszont van néhány dolog, amelynek felelőssége a tiéd, így például magadnak kell kiválasztani a domainnevet és fenntartani, tárhelyszolgáltatót választani, a WordPress rendszert telepíteni, sablont választani, frissíteni, gondoskodni a biztonságáról. 

A WordPress mint eszköz

Gondolj úgy a WordPressre, mint egy alapra, amelyből annyit tudsz kihozni, amennyit a tudásod, a tapasztalatod enged. A minőség, a végeredmény ennek függvénye.

Amennyiben jól tudod használni, a tudás birtokában vagy, képes vagy fejleszteni magad, nagyon jól kezelhető és bővíthető biztonságos rendszert kapsz. Azonban tisztában kell lenni nemcsak a rendszer, hanem a saját határaiddal is, és a továbblépéshez tapasztalt szakember segítségét igénybe venni. 

Előnyök, hátrányok

A világ összes weboldala közül a WordPress weboldalak száma 36% körüli, amivel toronymagasan vezeti a piacot. Népszerűségének legfőbb oka a könnyű kezelhetőség, a bővíthetőség, valamint a hozzáértéssel elérhető biztonság, a hatalmas fejlesztői bázis, a költséghatékonyság. És a felhasználókat nagymértékben segíti, hogy szinte minden nyelven elérhető. 

Tanuld meg a jól ismert CMS kezelésének alapjait, hiszen az online jelenlét ma már minden vállalkozás számára nélkülözhetetlen, így az ennek készítéséhez értők számára rengeteg munkalehetőség adódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés