Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mihez van szükség USB-C - HDMI kábelre?

| 2022. 11. 11. | 13:33:00
XXX
Mihez van szükség USB-C - HDMI kábelre?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövőt a mindenhatóként, megváltóként emlegetett USB-C csatlakozók jelentik, ugyanis ezek révén megoldódni látszik a korábbi szabványok sokféleségéből eredő kábelzűrzavar, amely rengetegféle adapter használatát tette szükségessé a különféle eszközök egymáshoz való csatlakoztatása érdekében.

Szerencsére ma már az okostelefonok, laptopok, de akár a HDD meghajtók többsége is USB-C porttal rendelkezik, így lassan elegendő egyetlen töltőkábel a háztartásokban az összes eszköz csatlakoztatásához. Azonban a TV-k, monitorok HDMI csatlakozóval szereltek, így a csatlakoztatásukhoz USB-C - HDMI kábelre van szükség.

Miben tud újat mutatni az USB-C port?

Főként a mobil- és okostelefonok gyors fejlődése hívta életre a különböző csatlakozókat, mert egyrészt ahogy egyre laposabbakká váltak, úgy volt szükség egyre kisebb átmérőjű portokra, illetve ahogy egyre több gyártó lépett a piacra, úgy használt egyre többféle csatlakozót. A Kábelvilág webáruház USB kábel kínálatában többféle szabványnak megfelelő csatlakozót talál eszközei használhatóságának biztosítására. Az Európai Unió szabályozásainak megfelelően 2023-tól azonban már csak az USB-C maradhat az új gyártású készülékeknél, így az eddig más szabványt, a Lightningot használó Apple-nek is be kell állnia a sorba.

Az USB-C csatlakozó a korábbi aszimmetrikus és emiatt nehezebben használható USB-A és USB-B, mini és mikro portokkal ellentétben szimmetrikus kialakítású, megfordítható, mindkét irányból csatlakoztatható, így jóval felhasználóbarátabb megoldás. Az oda nem figyelésből származó sérüléseket is kiküszöböli, továbbá kicsi és vékony, így a legújabb okostelefonokkal is kompatibilis. Legnagyobb előnye azonban az akár 100 W teljesítmény és akár 20 Gbps adatátvitel, valamint az ultra-HD 4K videófelbontás és hangtovábbítási képesség.

Mihez szükséges az USB-C - HDMI kábel?

Ma már okostelefonjainkról, laptopjainkról intézünk szinte mindent, így akár a kedvenc sorozatokat, focimeccseket is azon nézzük. Azonban kényelmesebb megoldást jelent, ha a képet egy nagyobb kijelzőre, TV-re továbbíthatjuk.

Grafikusként, tervezőként sok esetben megkönnyíti a munkát, ha 2 monitoron dolgozhatunk, és a gamereknek is nagyobb játékélményt nyújt több monitor összekötése.

A különböző, USB-C és a HDMI csatlakozóval ellátott eszközök összeköttetését biztosítják az USB-C - HDMI kábelek.

Az USB-C - HDMI kábelek jellemzői

Ezen kábeleknek az új HDMI Alt Mode szabványnak megfelelő kialakítása révén közvetlenül streamelhetünk mobilokról és táblagépekről monitorokra és TV készülékekre. Az USB-C - HDMI kábelek adatátvitelt biztosítanak minden olyan eszköz számára, amely USB-C 3.1 vagy Thunderbolt 3 porttal rendelkezik.

A kábel egyszerűen használható, a csatlakoztatáshoz nincs szükség más adapterre vagy szoftverre.

A teljesítmény és az adatátviteli sávszélesség hosszfüggő, 5 m hosszúságig azonban megfelelő minőséget nyújt. Kiválasztásnál ezt vegye figyelembe, ahogy az eszköz-portok megfelelőségét is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés