Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan védd meg az okoseszközeidet a suliban?

| 2023. 01. 16. | 06:31:00
XXX
Hogyan védd meg az okoseszközeidet a suliban?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bármennyire is rossz belegondolni, sajnos véget ért a téli szünet, a karácsonyi és szilveszteri ünneplés után újból vissza kellett ülni az iskolapadba. Ráadásul itt a rettegett félévzárás (egyetemisták esetében vizsgaidőszak) is, szóval most egy kicsit még jobban rá kell kapcsolni a tanulásra. 

Ám a sok magolás közben muszáj néha egy kicsit lazítani, csupán arra kell figyelni, hogy a fáradt gőz kieresztésének ne az okoseszközeid lássák a kárát! Szerencsére ez ellen tenni egyszerűbb, mint hinnéd.

Üvegfóliát a kijelzőre!

Legyen szó akár okostelefonról vagy tabletről, mindkét eszköz egyik legkényesebb pontja a képernyő. Ha karcos lesz, az még csak szimplán zavaró, de ha betörik, akár teljesen használhatatlanná is válhat a készülék, a javítás ára pedig igencsak borsos. 

Előzd meg a bajt, és szerezz be egy üvegfóliát a Tok-Shop.hu-ról! A webshopban szinte minden típusú mobilra és táblagépre találsz kompatibilis fóliát, így a méretre vágással sem kell bajlódni. 

A fólia egy plusz védőréteget ad a kijelzőnek, és ha az eszköz leesik, felfogja az ütés erejét. Lehet, hogy a fólia maga így is ripityára törik, de alatta a képernyő üvege jó eséllyel sértetlen marad, így megúszod a szervizeléssel járó macerát és kiadásokat. 

Ütésálló tokot a mobilodra!

Amennyiben a haverokkal szerettek vadulni az óraközi szünetekben, netán azzal szivatni egymást, hogy lenyúljátok a másik mobilját, akkor ez a kiegészítő szó szerint életmentő lehet a telefonodnak. 

Hisz bármikor előfordulhat, hogy a poénból történő lökdösődés vagy “telefonrablás” következtében valamelyikőtök elejti a készüléket, és az nekiütődik egy keményebb felületnek, vagy egyenesen a padlón landol. Kár lenne, ha a egymás tréfás heccelése végül komolyabb konfliktusba torkollna, mert valakinek anyagi kára keletkezik. 

Az ütésálló tok szerencsére megvédi a telefonodat az efféle helyzetekben, így nem kell megtorolnod a legjobb haverod baklövését. Persze azért itt is van egy bizonyos határ, hisz még egy strapabíró tokban tartott telefonnal sem célszerű például focizni vagy kidobóst játszani.

Mappatokot a tabletedre!

Szerencsére ma már nem minden iskolában tiltják az órákon az okoseszközök használatát, sőt a felsőoktatásban szinte elvárás, hogy egy hallgatónak legyen laptopja vagy tablete, amit magával hord az előadásokra.

A táblagép abból a szempontból szerencsésebb, hogy kisebb és könnyebb mint egy laptop, illetve általában az üzemideje is jobb. Ám ha szeretnéd sokáig használni, akkor célszerű egy mappatokban tartani, ami nemcsak minden oldalról védi, hanem elegáns külsőt is kölcsönöz neki. Ráadásul így ki is tudod támasztani a tabletet, ami sokkal komfortosabb használatot tesz lehetővé.

Biciklis mobiltartót a kerékpárodra!

Amennyiben az egészség és a környezettudatosság jegyében két keréken jársz iskolába, ajánlott egy kormányra rögzíthető tartóba tenni a mobilodat tekerés közben. Így biztosan nem esik ki a zsebedből, és nem kell a táskádban kotorászni érte, ha megcsörren vagy meg akarod nézni a pontos időt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés