Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberrablás Kisvárdán!

| 2017. 07. 03. | 11:27:00
Vádat emeltek a szerelőket túszul ejtők ellen.
Emberrablás Kisvárdán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberrablás bűntettével vádolja az ügyész azokat a kisvárdaiakat, akik azért ejtettek foglyul két mosógépszerelőt, mert sokallták a javítási díjat - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Zsíros Zsolt címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész.

A vádirat lényege szerint tavaly karácsony előtt a kisvárdai házaspárnak elromlott a mosógépe, amit 15 ezer forintért javíttattak meg két szerelővel. Idén januárban a mosógép ismét meghibásodott, ezért a feleség másnak is megmutatta azt, akitől olyan felvilágosítást kapott, hogy a szerelők munkája nem ért 15 ezer forintot.

A házaspár erre újra kihívta a korábbi két szerelőt, akik meg is jelentek a lakásukban február 1-jén este. A nő, miután beengedte a szakembereket a lakásba, kulcsra zárta a bejárati ajtót.

Az egyik szerelő hozzákezdett a javításhoz, míg társa a folyosón várakozott. Ekkor jelent meg a szobában tartózkodó férj és annak barátja. A házigazda visszakövetelte a szerinte a felesége „lehúzásából” megszerzett 15 ezer forintot a szerelőktől.

A két szerelő nem akarta a pénzt visszaadni, különböző kifogásokat kerestek, mindeközben

a férj többször megütötte ököllel az egyik szerelőt, és megöléssel is fenyegette őket. Végül a vádlottak kiengedték a lakásból az egyik szerelőt azzal, hogy a közeli bankautomatából vegyen fel pénzt a részükre. A sértett azonban értesítette a rendőrséget, akik kiszabadították a társát is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 2 rendbeli emberrablás bűntettével vádolja a házaspárt és barátjukat. Az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetést szabjon ki velük szemben, és tiltsa el a közügyektől is a vádlottakat. A bűncselekményekért 2-12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés