Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy év börtön a tiszaberceli ittas gázolásért

| 2019. 02. 07. | 15:27:00
A vádlott autójának fékje sem működött.
Négy év börtön a tiszaberceli ittas gázolásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa február 7-én jogerősen helybenhagyta az ittas járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt B. K. vádlottal szemben első fokon kiszabott 4 év börtönbüntetést és 4 év közúti járművezetéstől eltiltás mellékbüntetést – közölte Sörös László.

Az ítéleti tényállás szerint – ismertette a sajtószóvivő – a vádlott tavaly áprilisban, az éjszakai órákban 8 üveg sört fogyasztott el egy nyíregyházi szórakozóhelyen, majd hazament Tiszabercelre. Másnap reggel elautózott egy helyi italboltba.

Sörözött, továbbindult, majd egy útkereszteződésnél az útpadkára sodródva elütött egy szabályosan közlekedő gyalogost.

A férfi autójával megpördült az úttesten, a balesetet észlelve felhívta a segélyhívót, majd hagyta a helyszínt. A gyalogos nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott szervezetében nem csak alkohol, hanem kábítószer jelenlétét is kimutatta a gyorsteszt. A férfi autójában nem fogott a hátsó fék, a kézifék pedig működésképtelen volt – állapították meg.

A baleset elkerülhető lett volna – mutatott rá a bíróság –, ha a vádlott józanul, körültekintően, közlekedésre alkalmas járművel vesz részt forgalomban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés