Nagykállóban ingyen tankolhattak a haverok

Szabolcsihír

2019.05.13. 09:43

Nagykállóban ingyen tankolhattak a haverok
A rokonok, barátok nevét külön füzetbe írták (A kép illusztráció)

A polgármester és társai ügyét Nyíregyházán tárgyalják.

Hirdetés

Hirdetés

A szakértői vélemény ismertetésével folytatódik május 15-én a Nyíregyházi Járásbíróságon annak az ügynek a tárgyalása, melyben Juhász Zoltánt, Nagykálló polgármesterét és társait nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint I. rendű vádlott a szabolcsi település polgármestereként megállapodott a benzinkutat üzemeltető III. rendű vádlottal abban, hogy az önkormányzat hivatali járművei tankolása során kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget biztosít számukra.

Az üzemanyag vételezés lehetőségét kihasználva I. és II. rendű vádlott beleegyezésével olyan magánszemélyek is tankoltak 2010-től az önkormányzat terhére, akik a polgármesterrel családi, baráti kapcsolatban álltak.

III. rendű vádlott utasítást adott a IV. és V. rendű, kútkezelőként dolgozó vádlottaknak, hogy ezen személyek vonatkozásában füzetbe kell írni a tankolásokat, és azokról szállítólevelet kell kiállítani.

A vádlottak tudtak arról, hogy a tankolásokat az önkormányzat fogja kifizetni. A vádlottak fenti tevékenységükkel több, mint 2,5 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak és az általa működtetett kft-nek.

Nagykállóbenzinkút

Szóljon hozzá!

Hirdetés