Hirdetés

Börtönt kértek a borászt agyonverő szabolcsi férfiakra

szabolcsihir.hu

2019.06.07. 20:29

Börtönt kértek a borászt agyonverő szabolcsi férfiakra
A vádlottak árokba hajtottak, ezért nem tudtak elmenekülni (Fotó: Police.hu)

Tavaly szeptemberben történt a borzalmas eset.

Hirdetés

Hirdetés

Börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a két szabolcsi férfival szemben, akik 2018 szeptemberében egy badacsonyi utcán agyonvertek egy borászt. A V. János (35) és S. Norbert (30) ellen halált okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

A vádirati tényállás szerint a munkájuk miatt Ábrahámhegyen elszállásolt terheltek egy születésnapi ünneplést követően úgy döntöttek, másutt folytatja a szórakozást. Az éjszakai órákban Badacsonyba autóztak – ittasan.

A település központjában szabálytalanul hajtottak be egy parkolóba. A sértett három ismerősével éppen ott gyalogolt, s míg társai kitértek a autó elől, H. Csaba megállt a járművel szemben, ezért az nem tudott továbbhaladni. A vádlottak ekkor többször arcon ütötték a borászt ököllel.
Ő nem védekezett, csak azt kérdezte, „Üthettek, de mire jó ez, mit tettem?”. Támadói ekkor abbahagyták az ütlegelését, sőt egyikük még itallal is kínálta a sértettet, aki viszont az ismerősei után indult. Azonban az egyik vádlott ekkor kötekedni kezdett, majd újabb verés következett.
A vádirat szerint egy, H. Csaba társaságában lévő nő megpróbálta megakadályozni a további verekedést, a borásznak pedig szólt, hogy üljön be az autójukba. Nem járt sikerrel, V. János és S. Norbert ismét rátámadtak a férfia, még a földön is belerúgtak.
H. Csaba a helyszínen életét vesztette, az ügyészség azt írta, „halálának bekövetkezéséhez a természetes eredetű megbetegedései mellett a bántalmazással összefüggően kialakult stressz is hozzájárult”.

A vádlottak a sértett segítségére siető embereket látva  az autójukhoz futottak, majd mivel megpróbálták őket visszatartani, egyikük gázpisztollyal próbált lövés leadni a dulakodásban. A fegyvert azonban a meghibásodása miatt nem sült el. Végül kitolattak a parkolóból, de pillanatokkal később az út melletti árokba csapódtak.

A második fotón az egyik vádlott látható, a Blikkben jelent meg.

gyilkosságSzabolcs-Szatmár-BeregBadacsonyborász

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés