Hirdetés

Részegen fenyegetőzött a kisvárdai bíróságon egy férfi

szabolcsihir.hu

2020.02.24. 19:54

Részegen fenyegetőzött a kisvárdai bíróságon egy férfi
A mentőápoló kinyitotta a kocsi ajtaját, amikor a vádlott felpattant, és ütni kezdte (Illusztráció: OMSZ / Facebok)

Sz. R. különös visszaeső, egy mentő orrának eltörésével is vádolják.

Hirdetés

Hirdetés

A vádlott ittassága miatt maradt el a legutóbbi tárgyalási nap a Kisvárdai Járásbíróságon abban a büntetőperben, amely egy mentő bántalmazása miatt indult.

Resán Dalma bírósági szóvivő február 24-i közlése szerint Sz. R.-t közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja az ügyészség. A vádirat szerint a férfi 2018 májusában sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, ezért mentőt hívtak hozzá. A mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd amikor el akarta kérni a közelben állóktól a sérült iratait, az felugrott és többször megütötte ököllel. A bántalmazás következtében az ápolónak eltörött az orra.  

Az ügyben a bíróság tavaly szeptemberében tartott előkészítő ülést, ahol a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A legutóbbi, február 19-i tárgyaláson a bíró a vádlott mellett tanúkat hallgatott volna meg. Ám Sz. R. olyan ittas volt, hogy nem volt kihallgatható, így a tárgyalást elhalasztották. A harmincas éveiben járó férfi a teremben meg is fenyegette a sértettet, mondván, az ápoló ütött, sőt a mentő sérülését is kétségbe vonta. 

– A vádlott ittassága eljárásjogi következményekkel járhat. Mivel a tárgyalást az ő hibájából nem lehetett megtartani, a bíróság úgy értékelheti, mintha a vádlott meg sem jelent volna. Ezért a következő határnapra elrendelheti a rendőri elővezetését. A vádlott kötelezhető továbbá az elmaradt tárgyaláson felmerült költségek (tanú, sértett útiköltsége) megtérítésére. Sz. R. fenyegetőzését a bíróság a büntetés kiszabása során értékelheti, az utalhat a megbánás hiányára, és arra is, hogy a vádlott veszélyes másokra – mondta Resán Dalma. 

Nem mellékesen a vádlottnak aznap egy másik tárgyaláson is jelenése lett volna a Kisvárdai Járásbíróságon. De nem ment el. A vád szerint egy mobiltelefont lopott el, majd eladta. A férfit novemberben testi sértés bűntett kísérlete miatt – különös visszaesőként – jogerősen 80 nap elzárással sújtották. Ennek letöltését február 24-én megkezdte.
bíróságerőszakKisvárdamentők

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés