Hirdetés

Hirdetés

Förtelmes telepet találtak Tiszaeszláron

MTI

2020.12.17. 13:59

Förtelmes telepet találtak Tiszaeszláron
A rendezetlen telepet szemét, tetemek, csontok borították (Illusztráció: Freepik)

Az állattartót feljelentette a kormányhivatal.

Hirdetés

Folyamatos ellenőrzés alá vont egy tiszaeszlári állattartó telepet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, mert a tanyán „szörnyű állattartási körülményeket” találtak; az ügyben állatkínzás miatt eljárás indult a rendőrségen.

A megyei kormányhivatal december 17-iközleménye szerint bejelentés alapján vizsgálatot tartottak a Tiszaeszlár melletti tanyán, ahol egy helyi férfi állattartó telepet működtetett. A kormányhivatal szakemberei „megdöbbentő” állapotokkal szembesültek a vizsgálat során: a telepnek sem kerítése, sem fertőtlenítésre alkalmas beléptető kapuja nincs, így az ott tartott kecskék, juhok, libák és kacsák szabadon járhatnak legelni akár a másfél kilométerre lévő termőföldekre is.

Hozzátették, hogy a telep is rendezetlen volt: mindenütt szemét, gépjárműroncsok, állati melléktermékek, tetemek, illetve csontok hevertek. Az elhullott állatok egy része a telepen tartott kutyák elé volt vetve. A telepen láncon tartott kutyák számára menedék, búvóhely nem állt rendelkezésre. A telep tulajdonosa az ellenőrzés során semmilyen, az állattartáshoz kapcsolódó dokumentációt nem tudott bemutatni, és kiderült, hogy a betegség jeleit mutató állatokat legalább fél éve nem látta állatorvos sem

– sorolta a kormányhivatal. 

– A hatóság a helyszínen azonnali hatállyal felszólította a telep tulajdonosát az áldatlan állapotok felszámolására. A kormányhivatal a helyszínen tapasztalt jogsértések megállapítása után határozatban kötelezte az állattartót az állatok állatvédelmi és állategészségügyi jogszabályszerű tartására, illetve az állati melléktermékek jogszabályoknak megfelelő kezelésére – olvasható a közleményben.

állatkínzásTiszaeszlárSzabolcs-Szatmár-Bereg

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés