Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végrehajtandó börtönnel büntetnék a nyírbogáti állatkínzókat

| 2020. 12. 16. | 11:53:00
Megvan a fiatal pár elleni vádirat.
Végrehajtandó börtönnel büntetnék a nyírbogáti állatkínzókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést indítványozott a Nyírbátori Járási Ügyészség azzal a nyírbogáti párral szemben, akik több mint száz kutyát tartottak rendkívül rossz körülmények között. Állatkínzás bűntett vádjával folyik ellenük eljárás, a 30 éves férfi és a 26 éves nő előzetes letartóztatását – a bűnismétlés veszélyével indokolva – korábban elrendelte a bíróság.

A vádirat szerint a pár 2019-ben egy nyírbogáti tanyán szaporítás és értékesítés céljából 108 kutyát tartott. Az állatokat a lakóházban, az udvaron, a kennelekben összezsúfolva helyezték el, egyáltalán nem takarítottak, így a terület ürülékkel szennyeződött.

A vádlottak – szól a vád – az állatok etetéséről, itatásáról sem gondoskodott megfelelően, a kutyák nagy része kórosan lesoványodott. A pár 3-4 naponta a vágóhídról csirkelábat vásárolt, azt ledarálták, majd kukoricadarával keverve adták az állatoknak. Ez az élelmezés nem megfelelő, teljesen egyoldalú, hiánybetegségekhez vezet – tartalmazza a vádirat, amelyben az is olvasható, hogy az ebeket állatorvos nem látta, oltásokat nem kaptak. A 2019 márciusi rendőri intézkedés idején az állatok nagy része szemmel láthatóan beteg volt, akkor állatvédők kimentették onnan a kutyákat.

Azonban a vádlottra hiába róttak ki több mint 3 millió forint állatvédelmi bírságot, a múlt év második felében egy másik tanyán folytatták tevékenységüket – hasonló körülmények között. A szoptatós anyakutyákat kölykeikkel az udvaron felállított hűtőládákban helyezték el, a nagyobb testű kutyákat az udvaron láncra verték, a lakóház mögötti 5 négyzetméteres mellékhelyiségben 20 ebet zsúfoltak össze…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés