Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglani fegyház a mátészalkai gyilkosnak 

| 2021. 09. 09. | 17:19:00
A férfi megölt egy mándoki nőt, egy nyíregyházi eladót életveszélyesen megsebesített. 
Életfogytiglani fegyház a mátészalkai gyilkosnak 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék szeptember 9-én azt a férfit, aki 2018 őszén meggyilkolt egy nőt Kisvárdán, majd életveszélyesen megsebesített egy másikat Nyíregyházán; a nem jogerős ítélet szerint K. Antal legkorábban 35 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság 5 millió forint kártérítést állapított meg a második alkalommal megtámadott nő számára. 
Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2017 elején elvesztette munkahelyét, de azt titkolta a hozzátartozói előtt. Megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte, mindennapjait többnyire kocsikázással töltötte. 

2018 novemberében K. Antal egy kisvárdai parkolóban elfogadta egy prostituált szexuális ajánlatát. A nővel egy kieső, fás, bokros területre hajtott, de nézeteltérésbe keveredtek. A férfi akkor megütötte, majd  késsel többször megszúrta az asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette. A vádlott kivette a pénzt áldozata táskájából, a holttestét pedig fóliába csavarva a csomagtartóba rakta. 
Hat nappal később K. Antal vásárlást színlelve bement egy női ruházati üzletbe Nyíregyházán. A férfi pénzhez akart jutni, ennek érdekében töltött lőfegyverrel és konyhakéssel érkezett. A boltban nézelődött, kiválasztott egy ruhaneműt, majd a kasszához ment, ahol pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az eladót. Kihúzta a váltópénzes fiókot, azután a nő csípőjére ült. A fegyvert a segítségért kiabáló sértett homlokához nyomta, azután testszerte összeszurkálta a késsel.  

Egy férfi meghallotta a segítségkérést, és dörömbölni kezdett a ruhabolt kirakatán, közben rendőrökért telefonált. A vádlott elmenekült, de november 23-án az otthonában elfogták. Az eladó életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. 

A férfi autójában – amely Debrecenből került elő – a rendőrök megtalálták a korábban megölt nő holttestét; a vádlott nem rendelkezett lőfegyvertartási engedéllyel, ezért emiatt is büntetőeljárás indult.

A csütörtöki határozatot az ügyészség tudomásul vette; vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az eljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés