Hirdetés

Bántalmaztak és kiraboltak egy látássérült fiatalt a mátészalkai vonaton

szabolcsihir.hu

2022.01.24. 14:37

Bántalmaztak és kiraboltak egy látássérült fiatalt a mátészalkai vonaton
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Nyírbátori Járásbíróság letartóztatta a két gyanúsítottat.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója január 21-én a rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban február 21-ig elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik január 19-én bántalmaztak és kiraboltak egy fiatalt a Debrecen-Mátészalka között közlekedő személyvonaton – áll a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

A megalapozott gyanú szerint L.Sz. és G.A.Á. kötekedni kezdtek egy látássérült, kiskorú utassal. Maghéjjal dobálták, köpködték és rasszistának nevezték a sértettet. A további provokáció elkerülése érdekében a sértett át szeretett volna menni a vonat egy másik kocsijába, ezért kilépett a peronra.

A gyanúsítottak a sértett után mentek, rátámadtak, beszorították a sarokba, majd több alkalommal ököllel megütötték, rúgdosni, ütlegelni kezdték.

 

Ezután a gyanúsítottak belökték a sértettet a peronról egy kocsiba, és bezárták rá az ajtót. A sértett kérte a támadókat, hogy hadd szedje össze a peronon maradt dolgait, de a gyanúsítottak kinevették, és nem engedték vissza. A nyírmihálydi vasútállomáson a gyanúsítottak magukhoz vették a sértett bőröndjét, kabátját és hátizsákját, majd leszálltak a vonatról. A sértett ekkor segítséget kért a jegyvizsgálótól, aki értesítette a rendőrséget. A fiatal a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A két férfit a nyomozóhatóság kiemelten súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. Mindketten büntetett előéletűek, L.Sz. elsőrendű gyanúsított jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, míg G.A.Á.  másodrendű gyanúsítottat a bíróság korábban hasonló bűncselekmény miatt javítóintézeti nevelésre ítélte, ami alig fél éve járt le.

Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén a gyanúsítottak a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért elrendelte letartóztatásukat. A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentett be ellene.
MátészalkarablásNyírmihálydisúlyos testi sértésNyírbátori Járásbíróság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés