Hirdetés

Kilenc év nem elég a papi fojtogatónak?

Szabolcsihir.hu

2022.04.20. 12:20

Kilenc év nem elég a papi fojtogatónak?
A fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el (Fotó: Police.hu)

A vádhatóság a börtönbüntetés súlyosbítását szorgalmazza.

Hirdetés

Súlyosbítaná az Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a papi férfinak a büntetését, aki 2021 tavaszán megfojtotta szállásadó barátját; a vádlottat első fokon 9 év börtönnel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék. Az elkövetőt emberölés bűntettében marasztalták el; az ítélet ellen a vádhatóság súlyosbítás, a vádlott és védője a bűncselekmény enyhébb minősítése (gondatlanságból elkövetett emberölés) és enyhítése érdekében fellebbezett.

Az ítéleti tényállás szerint a magánéleti gondokkal küzdő vádlott több éve baráti kapcsolatot ápolt a sértettel, akinek Papon található lakásában egy hónapja lakott albérlőként. Ez idő alatt világossá vált számára, hogy a gondjait nem képes megoldani. A bűncselekmény napján a terhelt az édesanyja születésnapját ünnepelte, ahonnan közepesen ittas állapotban tért vissza.

A konyhájában nagyon részegen, hangoskodás közepette találta szállásadóját. Míg a vádlott aludni szeretett volna, barátja egyre csak zajongott. Ez szóváltáshoz vezetett, majd albérlője olyan erősen fojtogatta a sértettet, hogy az megfulladt.

A tettes előbb próbálta elterelni magáról a gyanút, de később beismerte tettét, amelyet megbánt.

emberölésSzabolcs-Szatmár-BeregPap

Hirdetés

Hirdetés