Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyverrel rabolt egymilliót Tiszavasváriban

| 2022. 05. 31. | 11:09:00
Egy év előzetes! - döntött a bíró.
Fegyverrel rabolt egymilliót Tiszavasváriban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. május 30-án fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban 2022. június 30-ig elrendelte P.T.T. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi – ezidáig ismeretlen társával – 2022. május 23-án az éjszakai órákban Tiszavasváriban több utcát végig járt autójával későbbi bűncselekmény elkövetésének céljából, majd leparkolt és figyelt. Hajnali 4 óra körül P.T.T. gyanúsított kiszállt az autóból és az egyik házhoz ment, majd a bejárati ajtó melletti ablakot befeszítve bement a házba. A zajra az otthon tartózkodó férfi felébredt, mire a gyanúsított a kezében lévő lőfegyvert ráfogta a sértettre és felszólította, hogy adja át az otthon tartott készpénzt, különben megöli. A sértett a gyanúsított fenyegetésére átadta az egyik szekrénybe rejtett 1.000.000 forint készpénzt. Ezután a gyanúsított felszólította a sértettet, hogy feküdjön hasra és ne szóljon senkinek, majd visszament autójához és társával együtt Budapest irányába menekült.

Az ügyben a nyomozás folyamatban van. A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban jelenleg más büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban.  Figyelemmel arra, hogy kiemelten súlyos, erőszakos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés