Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a nyíregyházi kínzás vádlottját

| 2022. 06. 17. | 14:36:00
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalták el a vádlottat.  
Elítélték a nyíregyházi kínzás vádlottját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 6 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék június 17-én azt a nyíregyházi férfi, aki életveszélyes sérülést okozott az élettársának az idei év elején.

Az ítéleti tényállás szerint R. D. külföldön dolgozott biztonsági őrként, onnan támogatta Magyarországon élő családját. 2019 végén elzárásra ítélték, mert nem fizetett meg 1800 eurót, a büntetésből 2020 januárjában szabadult. Élettársa a két kiskorú gyermekükkel a külföldi büntetésvégrehajtási intézet előtt várta azért, hogy onnan együtt utazzanak haza. A család vonattal érkezett, az éjszakát egy budapesti hotelben töltötték, ahol a férfi megütötte a nőt, nehezményezve, hogy nem küldött neki pénzt a mihamarabbi szabadulás érdekében. Azzal is meggyanúsította az asszonyt, hogy hűtlen volt hozzá.

Nyíregyházán sem nyugodtak meg a kedélyek: a vádlott bepálinkázva ismét veszekedni kezdett a nővel, akit többször megütött kalapáccsal, a hajánál fogva rángatta és ököllel is odacsapott. A vérző asszonyt a zuhanyzóba cipelte, és bár megmosdatta, csak folytatta bántalmazást: késsel, harapófogóval, előbbivel több helyen megszúrta áldozatát. A nő mentőért könyörgött, megígérve, hogy nem árulja el a férfit. R. D. végül hajnalban azzal telefonált a rendőrségre, hogy a párját ismeretlenek megtámadták. A nő életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást szenvedett. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés