Hirdetés

Hirdetés

Elítélték a nyíregyházi rendőrök elől luxusautóval menekülő férfit

Szabolcsihir.hu

2022.06.03. 13:28

Elítélték a nyíregyházi rendőrök elől luxusautóval menekülő férfit
Végállomás a Porschének… (Fotó: Police.hu)

Az ügyészség súlyosítana.

Hirdetés

Nem jogerősen 90 nap elzárással sújtotta és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki május közepén kerítésnek csapódott luxusautójával a szabolcsi megyeszékhelyen.

Az ítéleti tényállás szerint a férfit a délutáni órákban rendőrök intették le, de a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére az autós nem állt meg. A menekülő autós miatt több járműnek ki kellett térnie, hogy elkerüljék a balesetet, miközben ő folyamatosan növelte a sebességét. Hamarosan azonban elvesztette uralmát a gépjármű felett, és először parkoló autónak ütközött, majd egy lakóház kerítésének csapódott. A kocsi az ingatlan előtti villanyoszlopot, valamint a hírközlő kábeleket tartalmazó dobozt is megrongálta. T. Cs. Gy. utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőrről kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel, mivel a bíróság tavaly szeptemberben jogerősen több évre eltiltotta.

A bíróság előtt a vádlott beismerte, megbánta tettét, a kár megtérítését ígérte. A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett azt, hogy a vádlott az elmúlt két évben 24 alkalommal volt szankcionálva közlekedési szabálysértés miatt. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség az ítélet és a letartóztatás megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés