Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a nyíregyházi rendőrök elől luxusautóval menekülő férfit

| 2022. 06. 03. | 15:28:00
Az ügyészség súlyosítana.
Elítélték a nyíregyházi rendőrök elől luxusautóval menekülő férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 90 nap elzárással sújtotta és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Nyíregyházi Járásbíróság azt a férfit, aki május közepén kerítésnek csapódott luxusautójával a szabolcsi megyeszékhelyen.

Az ítéleti tényállás szerint a férfit a délutáni órákban rendőrök intették le, de a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére az autós nem állt meg. A menekülő autós miatt több járműnek ki kellett térnie, hogy elkerüljék a balesetet, miközben ő folyamatosan növelte a sebességét. Hamarosan azonban elvesztette uralmát a gépjármű felett, és először parkoló autónak ütközött, majd egy lakóház kerítésének csapódott. A kocsi az ingatlan előtti villanyoszlopot, valamint a hírközlő kábeleket tartalmazó dobozt is megrongálta. T. Cs. Gy. utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A sofőrről kiderült, hogy nem rendelkezik érvényes gépjárművezetői engedéllyel, mivel a bíróság tavaly szeptemberben jogerősen több évre eltiltotta.

A bíróság előtt a vádlott beismerte, megbánta tettét, a kár megtérítését ígérte. A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként értékelte egyebek mellett azt, hogy a vádlott az elmúlt két évben 24 alkalommal volt szankcionálva közlekedési szabálysértés miatt. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés