Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés a nagycserkeszi halálos baleset ügyében

| 2022. 07. 18. | 12:25:00
A letartóztatásban lévő vádlott tagadja, hogy ő vezette volna a kocsit. Börtön várhat rá.
Vádemelés a nagycserkeszi halálos baleset ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, két rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja azt a férfit, aki február 6-án ittasan halálos balesetet okozott Nagycserkesz közelében – tájékoztatott az ugyeszseg.hu. Fiatalkorú társát pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolják.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vezetéstől éppen ittas vezetés miatt már korábban eltiltott férfi február 5-én éjjel 17 éves társával és a 25 éves sértettel autóval Tiszavasváriba ment szórakozni, ahol a vádlott és fiatalkorú társa alkoholt is ivott.

A kocsit a sértett vezette, mivel neki volt jogosítványa, valamint nem ivott alkoholt azon a napon. Éjjel 1 óra után a 36-os számú főúton indultak hazafelé.

A sértett vezetett, aki Nagycserkesz közelében lesodródott az útról, ezért a vádlott – aki egyébként a kocsi tulajdonosa – ittassága ellenére átvette a vezetést, a sértett pedig az anyósülésen foglalt helyet. A biztonsági övet sem a vádlott, sem fiatalkorú társa és a sértett sem kötötte be.

Nagycserkeszen keresztül Bujra tartottak, legalább 100 kilométer per órás sebességgel a megengedett  70 helyett. Éjjel 2 óra körül a vádlott az autóval megcsúszott a nedves úton, és átsodródott a szemközti oldalra, ahol az árokba hajtott, és nekiütközött egy fának.

A sértett kirepült a kocsiból, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A vádlott és fiatalkorú társa megúszták 8 napon belül gyógyuló kisebb sérülésekkel. Kimásztak a járműből, amikor éppen megállt egy arra közlekedő autós, melynek vezetője kérdezősködött a baleset körülményeiről, az esetleges további sérültről.

A vádlott és társa azt is letagadták, hogy a sértett a helyszínen lenne, de a tanú megtalálta a földön fekvő sértettet.

Szeretett volna mentőt hívni, de a vádlott azt mondta, hogy ne hívjon, és agresszíven lépett fel a segíteni szándékozóval szemben. Az autós erre beült a gépkocsijába, majd onnan telefonált a mentőknek és a rendőröknek.

A kiérkező mentőknek a tanú mutatta meg a helyszínt, mivel a vádlott és fiatalkorú társa ekkor már elindultak Nyíregyháza felé, 300 méterrel arrébb találták meg őket a rendőrök. A rendőrök kérdéseire még azt is tagadták, hogy balesetet szenvedtek, valamint, hogy velük volt a sértett. Kis idő elteltével pedig már azt állították, hogy a gépkocsit a sértett vezette.

A vádlott közepesen ittas volt a baleset bekövetkezésekor, a szervezetében pedig kábítószert is találtak.

A fentieken kívül a vádlott egy másik bűncselekményt is elkövetett, mert 2021. október 6-án Demecserben figyelmetlensége miatt gépkocsival balesetet okozott, de elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a balesetben érintett másik autó sérült vezetőjének segítséget nyújtott volna.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben a letartóztatásban lévő vádlott beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság 6 év börtönre ítélje, továbbá tiltsa el a közügyektől és a járművezetéstől. Fiatalkorú társa felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat, ha beismerő vallomást tesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés