Hirdetés

Hirdetés

Elfogtak egy rakamazi unokázós csalót

szabolcsihir.hu

2022.09.16. 11:11

Elfogtak egy rakamazi unokázós csalót
(Fotó: police.hu)

A 24 éves férfit és budapesti társát őrizetbe vették.

Hirdetés

A balassagyarmati rendőrök csalás miatt vették őrizetbe azt a 24 éves rakamazi és 22 éves budapesti lakost, akik több mint 2 millió forintot csaltak ki egy idős nőtől – írja a police.hu. A rendőrség előterjesztést tett a letartóztatásukra.

Szeptember 9-én a kora délutáni órákban egy idős nőt hívott fel az otthonában egy ismeretlen személy, aki 14 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy a nő fiát letartóztatták, és a kiszabadítása miatt pénzre van szükség.

A sértett közölte, hogy nincs ennyi pénze, erre a telefonáló azt mondta neki, hogy szedjen össze annyi készpénzt amennyit tud. Ezután pontosan meghatározta a nőnek, hogy az összekészített összeget mibe pakolja, és hova helyezze el.

Az idős asszony a több mint 2 millió forintot egy nylon szatyorba rakta, és azt a telefonáló utasításainak megfelelően a kijelölt helyen letette, amelyért a két férfi autóval érkezett, majd elvitte magával.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és salgótarjáni rendőrök összehangolt munkája révén szeptember 13-án Karancslapujtőnél fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

A hatóság tagjai a férfiak által vezetett autóban egy táskát és abban készpénz találtak, amit lefoglaltak a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművel együtt.

Rakamazunokázós csalás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés