Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fellebbez a nagycserkeszi halálos baleset okozója

| 2022. 09. 16. | 11:57:00
Ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett.
Fellebbez a nagycserkeszi halálos baleset okozója
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki ittasan és kábítószer hatása alatt okozott halálos balesetet februárban a 36-os úton, Nagycserkesznél – írja az MTI.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője a távirati irodához szeptember 16-án eljuttatott közleményében azt írta, a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, kábítószer-birtoklás és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségében találta bűnösnek. Az autó fiatalkorú utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt egy év, két évre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

[Beillesztett cikk: Vádemelés a nagycserkeszi halálos baleset ügyében]

Az ítéleti tényállás szerint az elsőrendű vádlott két társával február 6-án Tiszavasváriban szórakozott, ahol alkoholt ittak. Hazafelé az autót az a társuk vezette, aki nem ivott, de Nagycserkesz közelében lesodródott az útról. Emiatt a vádlott, hiába ivott, átvette a kormányt, a sértett pedig az anyósülésre ült át.

Hazafelé tartva az autó megcsúszott a nedves úton, átsodródott a szemközti oldalra, majd az árokba hajtva fának ütközött. Az anyósülésen ülő férfi kirepült a kocsiból, és a helyszínen meghalt, társai könnyebben megsérültek.

A balesetet egy arra haladó másik sofőr is látta, segíteni próbált, de a vádlott és társa letagadta, hogy rajtuk kívül más is volt a járműben. Amikor az autós meglátta a holttestet az árokban, értesíteni akarta a hatóságokat, de a két vádlott agresszíven rászólt, így a kocsijából volt kénytelen telefonálni a mentőknek és a rendőröknek.

A két férfi nem várta meg a hatóságokat, gyalog elindult Nyíregyháza felé. A rendőrök végül a helyszíntől távolabb fogták el őket. A sofőr szervezetében alkoholt és kábítószert mutatott ki a vérvizsgálat.

Resán Dalma hozzátette: a férfit egy tavaly októberben történt baleset miatt is felelősségre vonta a bíróság; akkor autójával Demecserben nekiment egy másik autónak, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés