Hirdetés

Hirdetés

Fellebbez a nagycserkeszi halálos baleset okozója

MTI

2022.09.16. 09:57

Fellebbez a nagycserkeszi halálos baleset okozója
(Fotó: ugyeszseg.hu)

Ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett.

Hirdetés

Nem jogerősen hat év börtönre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki ittasan és kábítószer hatása alatt okozott halálos balesetet februárban a 36-os úton, Nagycserkesznél – írja az MTI.

Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője a távirati irodához szeptember 16-án eljuttatott közleményében azt írta, a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében, kábítószer-birtoklás és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségében találta bűnösnek. Az autó fiatalkorú utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt egy év, két évre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ítéleti tényállás szerint az elsőrendű vádlott két társával február 6-án Tiszavasváriban szórakozott, ahol alkoholt ittak. Hazafelé az autót az a társuk vezette, aki nem ivott, de Nagycserkesz közelében lesodródott az útról. Emiatt a vádlott, hiába ivott, átvette a kormányt, a sértett pedig az anyósülésre ült át.

Hazafelé tartva az autó megcsúszott a nedves úton, átsodródott a szemközti oldalra, majd az árokba hajtva fának ütközött. Az anyósülésen ülő férfi kirepült a kocsiból, és a helyszínen meghalt, társai könnyebben megsérültek.

A balesetet egy arra haladó másik sofőr is látta, segíteni próbált, de a vádlott és társa letagadta, hogy rajtuk kívül más is volt a járműben. Amikor az autós meglátta a holttestet az árokban, értesíteni akarta a hatóságokat, de a két vádlott agresszíven rászólt, így a kocsijából volt kénytelen telefonálni a mentőknek és a rendőröknek.

A két férfi nem várta meg a hatóságokat, gyalog elindult Nyíregyháza felé. A rendőrök végül a helyszíntől távolabb fogták el őket. A sofőr szervezetében alkoholt és kábítószert mutatott ki a vérvizsgálat.

Resán Dalma hozzátette: a férfit egy tavaly októberben történt baleset miatt is felelősségre vonta a bíróság; akkor autójával Demecserben nekiment egy másik autónak, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az előkészítő ülésen mindkét vádlott beismerte a bűnösséget, és lemondott a tárgyalás jogáról, de részletes vallomást nem tett. Az ítéletet a fiatalkorú vádlott tudomásul vette, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.
halálos balesetNagycserkesz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés