Hirdetés

Hirdetés

Ítélet: fadarabbal verte az apja fejét a szabolcsi

Debreceni Ítélőtábla

2022.09.12. 11:26

Ítélet: fadarabbal verte az apja fejét a szabolcsi
(Fotó: Google Maps)

A Debreceni Ítélőtábla hozott döntést az ügyben.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét abban az ügyben, amelyben a törvényszék 2022 májusában ifj. V.M. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője téves minősítés és enyhítés érdekében, az ügyész súlyosításért fellebbezett – tudatta közleményében a Debreceni Ítélőtábla.

Az elsőfokú bíróság szerint 2019 májusában a vádlott és édesapja nagyobb mennyiségben alkoholt ittak, amelynek hatására szóváltásba keveredtek Újfehértón. A vita során a vádlott a fotelben ülő édesapja fejét többször megütötte, majd magához vett egy fadarabot, és azzal bántalmazta tovább a férfit, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A férfi édesapja ezután a földre került, de a vádlott még ekkor is további életveszélyes sérüléseket okozott neki. A vádlott a földön fekvő sértettet magára hagyta, és távozott a helyszínről. Ezután a sértett öngyilkosságot követett el otthonában, életét a rövid időn belül kiérkező mentősök sem tudták megmenteni.

Nyíregyházi TörvényszékDebreceni Ítélőtáblaéletveszélyes sérülés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés