Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős ítélet a tapétavágóval gyilkoló szabolcsi ügyében

| 2022. 09. 07. | 19:22:00
A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon hozott döntést.
Jogerős ítélet a tapétavágóval gyilkoló szabolcsi ügyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését a Debreceni Ítélőtábla szeptember 7-én abban az ügyben, amelyben a szabolcsi férfi halálra szurkálta élettársát. Az ítélet ezzel jogerőre emelkedett – olvasható az ítélőtábla közleményében.

Korábban az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 májusában különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és 2 rendbeli könnyű testi sértés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte B.Z. vádlottat azzal, hogy legkorábban 27 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Ez ellen az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be fellebbezést.

A bíróság szerint B. Z. élettársi kapcsolata a sértettel megromlott, a nő pedig új párt talált magának. A férfi azonban féltékeny volt, ezért rendszeresen zaklatta és bántalmazta az asszonyt. B. Z. 2021 májusában hajnali 1 óra körül a ment haza a Szabolcs megyei házukba, és kopogott a bezárt ajtón.

Amint a nő kinyitotta az ajtót, a vádlott azon nyomban ütni kezdte, majd egy tapétavágó késsel több alkalommal testszerte megvágta és megszúrta a sértettet.

A bántalmazást a gyerekük is hallotta, aki telefonon segítséget hívott, majd magához vett egy kést, megpróbált az édesanyjának segíteni. A férfi azonban kikapta a kezéből a kést, megütötte őt, majd a késsel a földön fekvő nőt még többször megszúrta.

A nő a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt. Közben a helyszínre megérkezett az asszony édesapja, aki a szobába érve a földön fekvő lánya mellett találta a vádlottat. B. Z. a kezében lévő késsel többször hasba szúrta magát. A férfi számonkérte a vádlottat tette miatt, erre B. Z. a késsel két alkalommal a férfi homlokába vágott, aki kimenekült a szobából.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés