Hirdetés

Nyírteleki dráma: saját családját fenyegette a férfi

| 2022. 09. 30. | 16:53:00
Az elkövető a feleségét megszúrta, gyerekét pedig egy szobába zárta.
Nyírteleki dráma: saját családját fenyegette a férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szabolcsi rendőrség emberölés kísérlete miatt folytat büntetőeljárást Sz. D. nyírteleki férfi ellen, aki  felfegyverkezve fenyegette saját családját – közölte a police.hu. A rendőrségre Nyírtelekről érkezett segélyhívás szeptember 30-án reggel. 

A bejelentő elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi felesége vérző sérülésekkel kért tőle menedéket és segítséget, hogy értesítse a rendőrséget és a mentőket, mert a férje többször megszúrta, mielőtt a házból sikerült elmenekülnie, de másfél éves gyermeküket nem tudta magával hozni.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol a sebesült nőt a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítettek. A fiatal nő mielőtt eszméletét vesztette, még annyit el tudott mondani a rendőröknek, hogy a férje a közös gyermeküket bezárta egy szobába, őt bántalmazta, több esetben megszúrta, miközben azt kiabálta, hogy mindenkit megkésel, aki be mer menni a házba, és önmagával is végezni fog.

A szabolcsi rendőrség az esemény jellege miatt riasztotta a Terrorelhárítási Központot. Az azonnali beavatkozást igénylő helyzetben a speciális egység helyszínre irányítása mellett rendhagyó módon a Terrorelhárítási Központ főigazgatója telefonon vette fel a kapcsolatot a helyszíni parancsnokkal. A főigazgató személyesen irányította a helyszínen intézkedő rendőri egységeket a felfegyverkezett férfi mielőbbi elfogása, és a gyermek sérülésmentes biztonságba helyezése miatt.

A nyíregyházi rendőrök a kapott instrukciókat figyelembe véve behatoltak a lakóházba, ahol a gyerekszobába bezárva sértetlenül megtalálták a gyermeket, és biztonságba helyezték.

Az apára egy másik szobában találtak rá eszméletlen állapotban, ami láthatóan az önmagának okozott sérülések miatt következett be. A mentők a két sérültet kórházba vitték, a gyermeket a helyszínen megvizsgálták, és megállapították, hogy sérülést nem szenvedett, így átadták a hozzátartozóknak.

Hirdetés