Hirdetés

Hirdetés

Túlzónak tartja ítéletét az ököritófülpösi fojtogató

szabolcsihir.hu

2022.09.27. 12:41

Túlzónak tartja ítéletét az ököritófülpösi fojtogató
A nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság végezte (Fotó: police.hu)

A férfi beismerte a felesége megölését, de a tárgyalás megtartását kéri.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék szeptember 27-én tartott előkészítő ülést tartott abban az emberölési ügyben, amelyben M.T. vádlott megfojtotta a feleségét Ököritófülpösön – áll a törvényszék közleményében. A vádirat szerint a férfi a feleségével élt együtt a szabolcsi településen, de a házasságuk a férfi féltékenysége miatt néhány hónapja megromlott.

2022. január 1-jére virradó éjszaka ismét szóváltásba keveredtek, amely során a vádlott olyan erővel szorította meg az ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt. Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de tette nem sikerült, így végül reggel 7 órakor telefonon értesítette a segélyhívót a történtekről.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét a vádiratban foglaltak szerint, azonban nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról és eltúlzottnak találta az ügyészség által indítványozott 13 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.  A bíróság az előkészítő ülést követően tárgyalást tartott az ügyben, mely során kihallgatta a vádlottat, aki azonban részletes vallomást nem tett.

A bíróság az ügyben november 10-én fog újabb tárgyalást tartani, ahol elmeorvos-, és pszichológus szakértők, valamint tanú kihallgatására kerül sor.
emberölésÖköritófülpösfojtogatás

Hirdetés

Hirdetés