Hirdetés

Hirdetés

Vádemelés: kapupánttal vertek fejbe egy nőt Szabolcsban

szabolcsihir.hu

2022.10.11. 09:02

Vádemelés: kapupánttal vertek fejbe egy nőt Szabolcsban
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Emberölés kísérletével vádolják a férfit.

Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja azt a férfit, aki egyik este egy szabolcsi településen a munkából hazafelé tartó nőt egy kapupánttal többször fejbevágta azért, mert nem fogadta a közeledését – áll a főügyészség közleményében. A vádirat szerint a húszas éveiben járó vádlott a munkahelyén érzelmi kapcsolatot kezdeményezett egy kolléganőjével, aki azonban ezt elutasította. A férfit egy sikkasztás miatt el is bocsátották a munkahelyéről.

2021 októberében az egyik a férfi – miután több üveg bort elfogyasztott – magához vett egy 75 dekagrammos fémből készült kapupántot, majd kerékpárral azon az útvonalon közlekedett, ahol tudta, hogy a nő is hazafelé fog tartani a munkából.

A nő gyalog ment a lakása felé, amikor az egyik ház mögül elé ugrott a férfi, majd a kezében tartott kapupánttal legalább ötször, közepes erővel a fején megütötte a nőt.

Mindeközben azt kiabálta, hogy a nő most meg fog halni. A nő hangos segítségkérését meghallotta az egyik szomszéd, aki kirohant az utcára, és lehúzta a sértettről a férfit, leszorította a földre, és mindaddig ott is tartotta, míg a rendőrök ki nem érkeztek.

A nő koponyája több helyen is betört, a sérülések nyolc-tíz hét alatt gyógyultak meg. A megyei főügyészség szerint a férfi szándéka egyértelműen az volt, hogy megölje a nőt, amit csak az idejében érkező szomszéd segítsége akadályozott meg.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy amennyiben a letartóztatásban lévő vádlott beismerő vallomást tesz, és nem ragaszkodik a tárgyaláshoz, a bíróság tíz év börtönbüntetésre ítélje.
támadásSzabolcs-Szatmár-Bereg megyekapupánt

Hirdetés

Hirdetés