Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: kapupánttal vertek fejbe egy nőt Szabolcsban

| 2022. 10. 11. | 11:02:00
Emberölés kísérletével vádolják a férfit.
Vádemelés: kapupánttal vertek fejbe egy nőt Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja azt a férfit, aki egyik este egy szabolcsi településen a munkából hazafelé tartó nőt egy kapupánttal többször fejbevágta azért, mert nem fogadta a közeledését – áll a főügyészség közleményében. A vádirat szerint a húszas éveiben járó vádlott a munkahelyén érzelmi kapcsolatot kezdeményezett egy kolléganőjével, aki azonban ezt elutasította. A férfit egy sikkasztás miatt el is bocsátották a munkahelyéről.

2021 októberében az egyik a férfi – miután több üveg bort elfogyasztott – magához vett egy 75 dekagrammos fémből készült kapupántot, majd kerékpárral azon az útvonalon közlekedett, ahol tudta, hogy a nő is hazafelé fog tartani a munkából.

A nő gyalog ment a lakása felé, amikor az egyik ház mögül elé ugrott a férfi, majd a kezében tartott kapupánttal legalább ötször, közepes erővel a fején megütötte a nőt.

Mindeközben azt kiabálta, hogy a nő most meg fog halni. A nő hangos segítségkérését meghallotta az egyik szomszéd, aki kirohant az utcára, és lehúzta a sértettről a férfit, leszorította a földre, és mindaddig ott is tartotta, míg a rendőrök ki nem érkeztek.

A nő koponyája több helyen is betört, a sérülések nyolc-tíz hét alatt gyógyultak meg. A megyei főügyészség szerint a férfi szándéka egyértelműen az volt, hogy megölje a nőt, amit csak az idejében érkező szomszéd segítsége akadályozott meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés