Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: látássérült fiatalt raboltak ki a mátészalkai vonaton

| 2022. 10. 04. | 11:55:00
A két 21 éves vádlottnak a szülei is segítettek a nyomok eltüntetésében.
Vádemelés: látássérült fiatalt raboltak ki a mátészalkai vonaton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Járási Ügyészség rablás és súlyos testi sértés, továbbá közokirattal visszaélés miatt emelt vádat az ellen a két 21 éves fiatal ellen, akik egy mátészalkai vonaton raboltak ki egy látássérült fiatalt. Az ügyészség szintén vádat emelt bűnpártolás és közokirattal visszaélés miatt a nekik segítő szülőkkel szemben is – közölte az ugyeszseg.hu.

Az ügyészség vádiratának lényege szerint a 40-50 százalékban látássérült középiskolás diák január 19-én délután utazott vonattal Debrecenből Mátészalkára. A vonaton tartózkodott a két vádlott is, akik, amikor meglátták a diákot, elhatározták, hogy az értéktárgyait erőszakkal is elveszik.

Előbb egyikőjük kérte a tanulót, hogy adja át a bőröndjét, aki ezt nem akarta, majd mindkét vádlott kötekedni kezdett vele. Ennek során maghéjjal dobálták, köpködték, és rasszistának nevezték.

A tanuló szerette volna elkerülni a további provokációt, ezért elindult egy másik kocsiba, de a vádlottak követték a peronra. Ott beszorították a sarokba, négyszer ököllel a fején megütötték, többször megrúgták.

Ezt követően a diákot visszalökték a vasúti kocsiba, annak ajtaját rázárták, értékeit pedig magukhoz vették. Nyírmihálydiban a két támadó leszállt a vonatról, és egyikőjük lakásába vitték a diák bőröndjét, hátizsákját a számítógépével és irataival együtt.

A vádlott szülei segítettek eltüntetni a nyomokat, ugyanis előbb kettétörték a bőröndöt, majd azt a kályhában elégették, a diák ruháival és okirataival együtt, a laptopot pedig a másik vádlott rábízta egy ismerősére. Az egyik vádlott édesanyja a diák hátizsákját elcserélte vágott dohányra.

A megtámadott tanuló nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert eltört az arccsontja és az orrcsontja, a szemüregében pedig levegőgyülem alakult ki.

A rendőrök még aznap elfogták a két támadót, akik azóta is letartóztatásban vannak. Ellenük az ügyészség rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat. A nekik segítő szülők pedig bűnpártolás vétsége és közokirattal visszaélés vétsége miatt kerülnek bíróságra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés