Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elegendő-e tíz év börtön az újfehértói asszonygyilkosnak?

| 2023. 03. 03. | 09:55:00
Mosogatás miatt vesztek össze... Debrecenben folytatódik a büntetőügy.
Elegendő-e tíz év börtön az újfehértói asszonygyilkosnak?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, akit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésének idején családjával Újfehértón élt. Italozó életmódja miatt feleségével kapcsolata megromlott, válófélben voltak. A férfi 2022. július 28-án alkoholt fogyasztott, amire nyugtatót vett be. Amikor a felesége hazaért otthonukba, vita alakult ki közöttük a férfi ittassága miatt, majd a nő számon kérte a férjét, hogy miért nem mosta el az általa használt konyhakést. A férfi ekkor a vita hevében kivette a nő kezéből a 23,5 centiméter pengehosszúságú konyhakést, majd azzal a sértettet több alkalommal, testszerte megszúrta, megvágta, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről.

A nő a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

Az elkövetőt a rendőrök másnap hajnalban elfogták, és őrizetbe vették.

A vádlott a törvényszék előkészítő ülésén bűnösségét beismerte és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A törvényszék a nyilatkozatát elfogadta és meghozta ítéletét, amely ellen a vádlott és védője a szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének, valamint beismerő nyilatkozatának túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, amely a büntetési célok elérésére nem alkalmas. A számos súlyosító körülményre tekintettel a büntetés súlyosítása indokolt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés