Hirdetés

Hirdetés

Folytatódik a tiszadobi rém pere

2015.10.28. 14:52

Disznók túrták ki kertjében áldozata tetemét.

Hirdetés

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélt gyilkosságért, valamint több emberen elkövetett emberölés kísérletéért és lőfegyverrel visszaélésért egy tiszadobi férfit a Nyíregyházi Törvényszék október 28-án, kedden. Az ítélet nem jogerős, fellebbezések miatt az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül majd.

Toma Attila, a bíróság sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott megölte és elásta egyik ismerősét, akinek tetemét később sertések túrták ki. A férfi a gyilkosság előtt villanyárammal ellátott vezetékrendszert létesített a portáján, amivel mások életét veszélyeztette, illetve találtak nála egy lőfegyverré alakított légpuskát is, amelynek tartásához engedélye nem volt.

Életeket olthatott volna ki a kerítése

A tiszadobi lakos ellen először 2012. szeptember 14-én indult eljárás, mert szomszédait részegen megöléssel, illetve házuk felgyújtásával fenyegette. A helyszínre érkező rendőrökkel a férfi közölte, hogy "nem fél tőlük", mert fegyvere van és meg tudja magát védeni. Az elrendelt házkutatás során a fegyvert, egy átalakított légpuskát, valamint két töltényt meg is találtak és lefoglaltak az otthonában. A férfi ezt követően elhatározta, hogy saját és vagyontárgyai védelmére tiszadobi telkén belül villanyárammal ellátott vezetékrendszert épít ki. Mintegy 80 méter hosszúságban, 1,5 méter magasan feszített ki szigeteletlen dróthuzalt, amelybe áramot vezetett háza egyik konnektori elosztójából. A vezetéket olyan magasságban helyezte el, hogy az a háziállatait ne veszélyeztesse, viszont behatoló emberek életét kiolthassa. A vezetékrendszert, amelyet végül a rendőrség foglalt le, éjszakánként helyezte áram alá.

Meggyilkolt egy embert

A harmadik, legsúlyosabb bűncselekményt, az emberölést ezután, 2012. október 5-én követte el. Egy ismerősét behívta a kertjébe, ahol pálinkával kínálta. Italozás közben összeszólalkoztak, s egy bottal olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A tetemet behúzta a disznóólba és elásta, a sértett ruházatát, kerékpárját és az elkövetés eszközét pedig elrejtette. Néhány nappal később - amikor vejével etette az állatokat - vette észre, hogy a disznók kitúrták a földből a tetemet; szólt a vejének, hogy értesítse a rendőrséget, mert "talált egy koponyát".

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés