Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházára még mindig a tanárszakok miatt jelentkeznek

| 2017. 07. 27. | 19:12:00
Itt a ponthúzás mérlege.
Nyíregyházára még mindig a tanárszakok miatt jelentkeznek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ferencziné dr. Ács Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese, a 2017-es jelentkezési adatok nyilvánosságra hozatalát követően elmondta, alapvetően két külső tényező határozta meg a szakszerkezet változásait: a meghirdethető felsőoktatási szakképzési szakok száma a 2017-es eljárásban megfeleződött, ennek hatása érvényesült a felvett létszámadatokban is. A másik területet a tanárképzés átalakulása jelentette. A tanári mesterszakos képzésben történt változás bizonytalanságot okozott, sok volt a téves jelentkezés is.

2017-ben az intézményben a legnépszerűbb szak az óvodapedagógus volt, összesen 128 fő nyert felvételt.

A fenti táblázatban szereplő alapképzési szakok mellett három további sikeres alapképzési szakot lehet kiemelni: a programtervező informatikus szakra 72, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a sport- és rekreációszervezés alapképzési szakokra 71-71 fő nyert felvételt. Nagy létszámmal indul az új közösségszervezés alapképzési szak is, 46 fő nyert felvételt a meghirdetett szakirányokra.

Különösen népszerű osztatlan tanári szakok: testnevelő tanár, történelem tanár és állampolgári ismeretek tanára, angol nyelv és kultúra tanára, ezt követi a „középmezőnyben” a magyartanár, földrajztanár és ének-zene tanár.

A tanári mesterképzésben az angol nyelv és kultúra tanára után az informatikatanár, és matematikatanár mutatkozott a legnépszerűbbnek, de kiemelkedik mutatójával a mérnöktanár szak is.

Az intézmény megújult képzési programmal és a külföldi Erasmus+ programban résztvevő hallgatók számára számos új programcsomaggal várja új hallgatóit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés